Trimite aceasta pagina | Tipariti aceasta pagina
UNIQA Asigurari

UNIQA Asigurari

UNIQA Asigurari a devenit membra UNIQA Insurance Group, odata cu preluarea la finele anului 2008 a companiei UNITA, prima companie cu capital privat din Romania.
UNIQA Asigurari se situeaza printre liderii pietei de asigurari generale din Romania.

Are in prezent aproximativ 1060 de angajati in cele 45 de sucursale si 118 de agentii. UNIQA Asigurari furnizeaza servicii pentru mai mult de 470.000 de clienti.
 

UNIQA Asigurari - Asiguratorul anului 2012

ISTORIC

1990 - A fost infiintata la Timisoara si a fost prima companie de asigurare cu capital integral privat constituita in Romania.

1991 - Si-a inceput activitatea in sectorul asigurarilor de viata.

1996 - Pune baza asigurarilor generale domeniu care a fost dezvoltat sistematic in anii ce au urmat, cu intreaga gama de asigurari din acest domeniu.

2002 - Wiener Stadtische a devenit acÅĢionar majoritar al societatii.

2004 - Sediul central se muta la Bucuresti

2008 - UNIQA Insurance Group a achizitionat 100% din actiunile companiei.

Directorat UNIQA Asigurari

Franz Weiler - Presedinte Director General

Paul Cazacu - Vicepresedinte Director General Adjunct

Nicolae Ani - Membru Directorat

Reasigurare

UNIQA Asigurari are incheiat un complex program de reasigurare, avand perfectate contracte pentru intreaga gama de riscuri pe care le subscrie.

Acest program de reasigurare confera protectia necesara impotriva evenimentelor individuale cu expunere mare si a cumulului de daune intimplate ca urmare a producerii aceluiasi eveniment asigurat, dar si o buna dispersie a riscurilor asumate.

Aceasta dispersie a riscurilor prin reasigurare ofera in acelasi timp o protectie adecvata asiguratilor UNIQA, contractele de reasigurare ale companiei fiind plasate pe piata internationala a reasigurarilor.

Eligibilitatea pentru fiecare reasigurator in parte este atent cercetata, revizuita periodic si aprobata de grupul UNIQA, punandu-se accent pe stabilitatea, precum si pe capacitatea financiara a reasiguratorilor de a-si duce la indeplinire obligatiile asumate.

In linie cu cerintele impuse de grup, UNIQA Asigurari isi plaseaza contractele de reasigurare doar cu reasiguratori cu puternica stabilitate financiara, cotati de catre firma de profil, Standard&Poors.

Principalii reasiguratori ai UNIQA Asigurari sunt:

UNIQA Re, Elvetia
Munich Re, Germania
Swiss Re, Germania
Partner Re, Elvetia
Hannover Re, Germania
Mapfre Re, Germania
Transatlantic Re, Franta

Trimite aceasta pagina | Tipariti aceasta pagina