Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

Ultimele articole de presa

Fii la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor si afla cele mai utile informatii pentru tine.

Schimbari in conducerea UNIQA Asigurari


Dec 19, 2014


Dl. Franz Weiler (56 de ani), de origine austriaca, a fost numit Presedinte Director General UNIQA Asigurari.

Dl. Weiler activeaza in Romania din luna iunie in functia de Vicepresedinte Director General Adjunct si CSO, responsabil de activitatea de vanzare. Anterior venirii in Romania si-a desfasurat activitatea timp de 10 ani in companiile UNIQA din Serbia si Croatia: doi ani in Croatia, opt ani in Serbia, dintre care un an si jumatate in pozitia de CEO.Dl. Weiler are studii in contabilitate si finante, vorbeste 4 limbi de circulatie internationala si cunoaste foarte bine industria asigurarilor, prin prisma bogatei sale experiente in domeniu de 35 de ani.In noua pozitie, dl Weiler va continua implementarea principiilor strategice ale companiei privind profitabilitatea, noua structura a portofoliului si eficientizarea activitatii de vanzare

Dl. Paul Cazacu (36 de ani) a fost numit Vicepresedinte Director General Adjunct al UNIQA Asigurari incepand cu data de 17 decembrie.

Dl. Cazacu a facut parte din conducerea UNIQA Asigurari de viata din Septembrie 2011 pana in prezent, ocupandu-se de implementarea planului de afaceri general si a strategiei financiare si de investitii. Parcursul sau profesional a inceput in anul 2001 si cuprinde experienta in asigurari, audit si consultanta financiara. Dl. Cazacu este membru al Camerei Auditorilor Financiari din Romania si membru ACCA – UK (Association of Chartered Certified Accountants).  “Am primit cu entuziasm propunerea de a ocupa pozitia de Vicepresedinte al UNIQA Asigurari, dupa cei trei ani petrecuti in cadrul companiei de asigurari de viata. Cunosc Grupul si politica financiara, iar in noua functie voi pune accent pe aplicarea masurilor referitoare la imbunatatirea rezultatului tehnic si scaderea ratei costurilor.” Ca urmare a acestor schimbari, structura de conducere a companiilor UNIQA din Romania este urmatoarea:


UNIQA Asigurari

Franz Weiler – President of Managing Board, CEO si CSO (Chief Sales Officer)

Paul Cazacu – Vicepresident of Managing Board, CFO, CRO (Chief Risk Officer)

Nicolae Ani – Member of Managing Board, CITO (Chief Insurance Techniques Officer)


UNIQA Asigurari de viata

Remus Lapusan – President of Managing Board

Wolf Christoph Gerlach – Member of Managing Board, COO (Chief Operating Officer)


Noua strategie UNIQA vizeaza profitabilitea

In primele 9 luni 2014, UNIQA Asigurari a urmarit balansarea portofoliului auto/non-auto, dar si rentabilizarea si concentrarea pe segmentele profitabile de business. Acestea raman in continuare obiective importante, atat pentru perioada ramasa pana la sfarsitul anului, cat si pentru anii urmatori.  In aceasta directie se indreapta compania de acum, strategia pe termen mediu si lung vizand profitabilitatea si valorificarea potentialului de crestere al claselor de asigurari non-motor.Proiectele interne aflate in acest moment in desfasurare vor avea ca rezultat simplificarea si eficientizarea proceselor, descentralizarea activitatilor standard si centralizarea activitatilor non-standard.

“Misiunea noastra este sa oferim clientilor nostri servicii excelente in schimbul primei de asigurare, servicii post-vanzare de incredere, iar in momentul solutionarii daunelor, satisfactia clientului trebuie sa fie prioritara. Adoptam o cultura centrata pe client, motiv pentru care forta de vanzare si reteaua noastra teritoriala vor fi reorganizate si adaptate astfel incat sa raspunda cat mai eficient nevoilor clientilor. Strategia UNIQA pe termen lung si noul model de business garanteaza interesul tuturor partilor implicate in compania noastra: Clienti, Angajati, Actionari.” a declarat dl. Weiler.Un aspect foarte important reprezinta dezvoltarea profesionala a angajatilor companiei, care beneficiaza de programe de training specializate si un plan de cariera binedefinit. Cei mai buni inspectori, cu spirit antreprenorial, pot alege conceptul de franciza UNIQAgent, prin care isi pot gestiona pe cont propriu activitatea.Nu in ultimul rand, in anul 2015 compania va investi in promovarea si consolidarea brandului UNIQA. Dl Andreas Koessl - Presedinte al Consiliului de Supraveghere - a declarat urmatoarele cu privire la cele mai recente modificari din cadrul companiei: "Obiectivul nostru in Romania este acela de a deveni profitabili. Ne propunem sa optimizam structura portofoliului concentrandu-ne pe segmentele non-auto. Implementarea noii noastre strategii va aduce o multime de schimbari si provocari si necesita implicare si curaj. Am incredere deplina in echipa UNIQA din Romania, contez pe angajamentul lor si sunt sigur ca vom realiza cu succes planurile noastre ambitioase."


Despre UNIQA

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane.UNIQA Asigurari se numara printre liderii pietei romanesti de asigurari generale si furnizeaza servicii pentru peste 470.000 de clienti, oferind un portofoliu complet de produse care respecta nevoile clientilor si tendintele pietei. Compania se preocupa permanent si acorda o mare importanta dezvoltarii de produse si de solutii de asigurari integrate, adaptate nevoilor actuale si stilului de viata modern si dinamic.In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata. Cu produse de asigurare de viata mixte, la termen si de grup, dar si cu experienta si know-how-ul UNIQA Insurance Group, compania respecta nevoile fiecarui client in parte, gasind solutiile de asigurare potrivite.


Despre UNIQA Insurance Group

UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, este unul dintre cele mai importante si dinamice grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. Cu aproximativ 40 de companii in 19 tari si 22.000 de angajati, UNIQA ofera servicii de asigurari pentru 9 milioane de clienti. In Austria, UNIQA este de zece ani cea mai de incredere companie de asigurari, conform studiului anual al publicatiei Reader’s Digest. Cu UNIQA si Raiffeisen Insurance, Grupul detine doua branduri puternice, care ii ofera o baza solida pentru cresterea viitoare. UNIQA opereaza in 15 tari din Europa Centrala si de Est: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ucraina si Ungaria. De asemenea, Grupul detine companii de asigurari in Italia, Elvetia si Liechtenstein.

Scroll Down

Setari cookie-uri