Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

Ultimele articole de presa

Fii la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor si afla cele mai utile informatii pentru tine.

31% mai multi clienti aleg sa isi asigure calatoria


Aug 7, 2018


Cu totii asteptam cu nerabdare zilele de concediu, pe care le planificam pana la cel mai mic detaliu. De la alegerea destinatiei, pregatirea itinerariului si impachetarea bagajului, toate acestea sunt extrem de importante. Insa, poate cel mai insemnat lucru, de care nu trebuie sa uitam niciodata, este asigurarea de calatorie, care ne va scuti de numeroase neplaceri in schimbul unui pret modic. Iar vestile in acest sens sunt imbucuratoare. O analiza pe portofoliul de clienti UNIQA Asigurari releva faptul ca in primele sase luni ale acestui an s-a inregistrat o crestere de 31 % a numarului de polite incheiate fata de aceeasi perioada a anului trecut, semn ca tot mai multe persoane incep sa se gandeasca la siguranta lor atunci cand pleaca in concediu.

UNIQA Asigurari: Crestere pe segmentul asigurarilor de calatorie in primele sase luni ale anului 2018

 “In primele 6 luni ale acestui an, s-au inregistrat prime brute subscrise pe segmentul asigurarilor de calatorie in valoare totala de peste 2 mil. lei, in crestere cu 13% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru, coroborat cu cresterea numarului de polite incheiate, releva faptul ca exista un trend ascendent al vanzarii asigurarilor de calatorie, dar si o crestere a gradului de responsabilizare a romanilor in ceea ce priveste siguranta lor atunci cand pleaca in concediu, in strainatate. Aceasta responsabilitate devine cu atat mai mare, cu cat parintii calatoresc impreuna cu cei mici care, in primii ani de viata, prezinta un risc crescut de accidente sau de afectiuni ale copilariei. Experienta personala m-a invatat ca asigurarea de calatorie poate transforma un incident extrem de neplacut intr-o experienta pozitiva daca ai la indemana mijloacele potrivite de a face fata unei astfel de situatii”, a declarat Nadia Pietreanu, Director Marketing si Strategie Dezvoltare Vanzari, UNIQA Asigurari.


De ce sa va faceti o asigurare de calatorie?

Iar daca stam sa ne gandim la riscurile acoperite si despagubirile acordate prin intermediul asigurarii de calatorie, este lesne de inteles de ce tot mai multe persoane opteaza pentru acest beneficiu atunci cand se decid sa plece in strainatate.

In primul rand, trebuie sa stiti ca asigurarea de calatorie costa in medie 20 de lei si va despagubeste in cazul in care ati suferit un accident sau v-ati imbolnavit, v-a intarziat zborul sau vi s-au pierdut bagajele. De asemenea, exista numeroase alte situatii neprevazute, precum pierderea documentelor, pentru care veti fi acoperit in cazul in care ati optat pentru o astfel de protectie.

In egala masura, este important de stiut faptul ca asigurarea de calatorie este valabila in zona geografica mentionata in polita, in tara de destinatie, precum si pe teritoriul tarilor tranzitate. Asadar, dupa ce parasiti teritoriul Romaniei, asigurarea devine activa, chiar daca inca nu ati ajuns la destinatie.

Ce acopera asigurarea de calatorie?

Iata cateva informatii importante despre principalele riscuri asigurate de polita de calatorie de la UNIQA Asigurari si valoarea indemnizatiilor ce pot fi acordate in fiecare caz in parte:

  • Asistenta medicala in caz de imbolnavire sau accident. Daca pe durata concediului dumneavoastra ati suferit un accident sau v-ati imbolnavit subit, asigurarea acopera, in limita a 50.000 euro, costurile pentru tratamentul ambulatoriu sau in conditii de spitalizare, precum si suma pentru transportul necesar acordarii asistentei medicale de urgenta sau pentru deplasarea la o clinica de specialitate. De asemenea, sunt acoperite costurile pentru interventii chirurgicale de urgenta, precum si costurile aferente tratamentului detar de urgenta, in limita a 650 euro, dar si repatrierea.
  • Deplasarea si cazarea unei rude in cazul unei urgente medicale. In cazul in care veti avea nevoie de spitalizare, puteti beneficia de prezenta unei persoane dragi alaturi de dumneavoastra si asta deoarece asigurarea de calatorie ofera pana la 2.000 euro pentru acoperirea costului de deplasare si cazare a acesteia; 
  • Costuri hoteliere. De asemenea, daca medicul va recomanda o perioada de convalescenta, interzicand complet calatoria in perioada urmatoare, puteti beneficia de pana la 1.500 euro pentru acoperirea costurilor hoteliere din tara unde va aflati; 
  • Intarzierea avionului mai mult de 12 ore. In acest caz, polita acopera costurile suplimentare ocazionate de reprogramarea zborului (cazare, produse de prima necesitate, transferul de la si inapoi la aeroport) in baza bonurilor de casa si a chitantelor, in limita a 500 euro pentru fiecare persoana asigurata; 
  • Intarzierea bagajului mai mult de 6/12 ore, din motive independente de asigurat. Valoarea despagubirii in acest caz este de 100 euro, respectiv 500 euro, in functie de numarul de ore de intarziere, si se acorda doar pentru cheltuielile ocazionate de intarzierea bagajelor, in baza chitantelor si a bonurilor semnate si stampilate;
  • Pierderea bagajului, din motive independente de asigurat. In cazul in care nu va recuperati bagajul si compania aeriana il declara oficial pierdut, veti primi o despagubire de pana la 500 euro de persoana, pentru maxim 2 bagaje, respectiv de 250 euro per bagaj.

Top 3 riscuri acoperite de UNIQA Asigurari in primele sase luni ale anului

Iar daca va intrebati cat de frecvente sunt aceste situatii, aceeasi analiza a portofoliului de clienti ai UNIQA Asigurari releva faptul ca cele mai multe despagubiri, in proportie de 61%, au fost acordate pentru acoperirea costurilor medicale ca urmare a accidentarii sau imbolnavirii, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut. Nu acelasi lucru se poate spune si despre despagubirile acordate pentru intarzierea bagajelor, care se afla intr-o usoara crestere, de 1,2% fata de prima jumatate a anului trecut. In top 3 motive pentru care clientii solicita despagubiri se afla si cele pentru intarzierea zborului, in scadere cu 2,5%. 

Asadar, nu uitati sa includeti in planurile dumneavoastra de calatorie si o asigurare! Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa va adresati unei companii de asigurari, cele mai multe dintre acestea avand posibilitatea de contractare a unei polite online. Puteti de asemenea sa incheiati asigurarea de calatorie intr-una din sucursalele din Bucuresti ori din tara sau chiar intr-o agentie de turism. Cititi cu atentie conditiile de asigurare si excluderile specifice, astfel incat sa va asigurati ca ati inteles cu exactitate situatiile in care puteti fi despagubiti si pasii pe care trebuie sa ii urmati in acest sens.

Scroll Down

Setari cookie-uri