Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

Ultimele articole de presa

Fii la curent cu ultimele noutati din domeniul asigurarilor si afla cele mai utile informatii pentru tine.

UNIQA lanseaza asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti


Sep 11, 2018


 

UNIQA Asigurari lanseaza pe piata din Romania un produs unic destinat biciclistilor, care combina componenta de asigurare a accidentelor cu cea de raspundere civila. Astfel, persoanele care opteaza pentru aceasta polita vor fi asigurate in cazul in care sunt implicate intr-un accident in timp ce merg cu bicicleta, dar si pentru eventualele daune produse altor persoane. Lansarea produsului apare in contextul numarului tot mai crescut de persoane care aleg sa mearga cu bicicleta, in fiecare zi, dar si a riscurilor la care sunt expuse in trafic.   

“In ultimii ani, s-a remarcat o crestere a numarului de persoane care aleg bicicleta pentru a se deplasa pe distante mai lungi sau mai scurte. Fie pentru o plimbare de weekend, fie pentru a ajunge la locul de munca si a evita traficul aglomerat, 3 din 10 romani detin o bicicleta si pedaleaza ocazional. In plus, mersul pe bicicleta are numeroase beneficii si pentru mediul inconjurator, reducand poluarea, dar si pentru sanatatea celor care pedaleaza, contribuind la bunastarea lor fizica si emotionala. Insa, ca orice sport, si acesta comporta anumite riscuri, motiv pentru care UNIQA Asigurari a lansat pe piata din Romania asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti, un produs unic ce le ofera un ajutor de nadejde in cazul in care au fost implicati intr-un accident in timpul deplasarii cu bicicleta. Asiguratul nu trebuie sa isi faca griji financiare deoarece sumele asigurate ajung pana la 15.000 lei pentru accidentari si pana la 60.000 lei pentru raspundere civila fata de terte persoane”, a declarat Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari.

Cauze si solutii pentru accidentarile biciclistilor in trafic

In Romania, biciclistii se deplaseaza atat pe pistele special amenajate, cat si pe carosabil sau pe trotuar. Din pacate, accidentarile sunt destul de frecvente, cel putin un caz in fiecare zi si peste 150 de cazuri doar in prima jumatate a anului trecut. Iar printre cauzele cele mai frecvente ale acestor accidentari se numara viteza mare a autovehiculelor, neasigurarea si neacordarea de prioritate sau traversarea neregulamentara. Iata cateva sfaturi utile pentru prevenirea accidentelor in randul biciclistilor:

  • Daca circulati pe carosabil, pastrati o distanta corespunzatoare fata de masinile parcate in fata dumneavoastra. In felul acesta, evitati riscul sa fiti lovit daca soferul deschide usa fara sa se asigure in timp ce dumneavostra treceti prin dreptul masinii sale.
  • Purtati intotdeauna echipamentul corespunzator: casca de protectie si vesta reflectorizanta, cu atat mai mult daca circulati pe timp de noapte sau in afara localitatii.
  • Semnalizati si asigurati-va de fiecare data cand schimbati directia de mers, astfel incat ceilalti participanti la trafic sa fie la curent cu actiunile pe care intentionati sa le faceti.
  • Verificati de fiecare data starea de functionare a bicicletei, inainte de a porni la drum.

Iar daca doriti sa fiti prevazator si sa luati masuri suplimentare pentru minimizarea efectelor unor astfel de incidente, asigurarea pentru biciclisti se poate dovedi de un real folos. “Asigurarea de accidente si de raspundere civila pentru biciclisti de la UNIQA Asigurari acopera cheltuielile ocazionate de o eventuala accidentare: fracturi, spitalizare, invaliditate permanenta sau deces, precum si cheltuieli suplimentare, cum ar fi costurile de transport. De asemenea, acoperirea de raspundere civila vine in completare si ii ajuta sa sustina financiar cheltuielile in cazul in care, in urma accidentarii, acestia au produs si alte daune: distrugerea sau deteriorarea unui bun apartinand unei terte persoane sau vatamarea corporala a acestora, acoperind chiar si cheltuielile de judecata, daca este cazul. Nu in ultimul rand, este important de stiut ca, in functie de pachetul ales, polita este valabila atat in Romania, cat si in Europa. Asigurarea pentru biciclisti poate fi achizitionata in perioada 28.08 - 31.10.2018, iar pretul sau porneste de la 74 lei/ persoana, putand fi adaugata suplimentar si clauza de acoperire a competitiilor sportive”, a precizat Nadia Pietreanu, Director Marketing si Strategie Dezvoltare Vanzari.

Conform unui studiu realizat in Romania, 3 din 10 accidente rutiere implica biciclisti, iar majoritatea acestora au loc in mediul urban, unde peste 150 de persoane isi pierd viata din aceasta cauza. In contextul in care aproximativ 10% din numarul persoanelor care decedeaza in accidente rutiere, in Romania, sunt biciclisti, asigurarea de accidente devine o necesitate.

Scroll Down