• Pozitia UNIQA Asigurari - va contesta decizia Consiliului Concurentei

Pozitia UNIQA Asigurari - va contesta decizia Consiliului Concurentei

Dec 5, 2018

UNIQA Asigurari a luat la cunostinta informatiile cuprinse in raportul transmis de catre Consiliul Concurentei, ca rezultat al investigatiei privind cresterea preturilor RCA in perioada 2012 – 2016, precum si despre decizia autoritatii, prin care compania noastra este sanctionata cu 2,9 milioane Euro. Subliniem faptul ca prin activitatile intreprinse, compania a actionat numai in conformitate cu conditiile legii precum si in conformitate cu interesele clientilor sai, iar UNIQA Asigurari va contesta decizia, considerand acuzatiile ca fiind nefondate.

Tarife transparente si corecte in baza expertizei tehnice specifice si a studiilor actuariale complexe

Compania isi asigura clientii ca in perioada 2012 - 2016 politica sa de tarifare RCA, a fost bazata exclusiv pe strategia independenta de afaceri a companiei, pe studii actuariale complexe, date istorice legate de daunalitatea pe segmente de risc si expertiza tehnica specifica. In aceasta perioada, pe segmentul de RCA, UNIQA Asigurari a sustinut constant pierderi insemnate, uneori aproape de dublul mediei pietei. In majoritatea anilor din perioada respectiva, daunele platite pe acest segment au depasit incasarile din RCA, UNIQA Asigurari primind in mod constant infuzii de capital din partea actionariatului sau pentru a acoperi aceste pierderi.

Drept urmare, incepand cu anul 2014, UNIQA Asigurari a traversat o perioada de schimbari majore in ceea ce priveste strategia de vanzare, produse si servicii care a vizat balansarea portofoliului si limitarea pierderilor. UNIQA Asigurari a adoptat o politica prudenta in ceea ce priveste expunerea pe segmentul RCA in contextul in care, in ultimii ani, acest segment s-a confruntat cu un aflux de daune si a decis cresterea expunerii pe linii de business profitabile, valorificand potentialul de crestere al claselor de asigurari non-motor si asigurari de viata. In ceea ce priveste segmentul RCA, societatea s-a axat pe diferentierea acestui produs in termeni de calitate, UNIQA Asigurari avand unul dintre cele mai scurte termene de plata a daunelor si cea mai mare rata de onorare a acestora in termenul legal.

“De-a lungul celor aproximativ 10 ani de activitate pe piata din Romania, UNIQA Asigurari a investit constant in metode de optimizare a produselor si serviciilor. De altfel, intreaga noastra activitate se desfasoara conform legislatiei in vigoare si in spiritul transparentei totale, promovand atat pe plan intern, cat si extern onestitatea, moralitatea si atitudinea deschisa si proactiva. In acest sens, UNIQA Insurance Group si UNIQA Asigurari au derulat proiecte interne de combatere a fraudelor si de promovare a bunelor practici in randul angajatilor, fiind un partener de incredere al clientilor sai”, a declarat Franz Weiler, CEO UNIQA Asigurari.

Nadia Pietreanu
Director, Directia Marketing si Strategie Vanzari