Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 
  • Acasa
  • »
  • Despre noi
  • »
  • Presa
  • »
  • UNIQA Asigurari, cel mai rapid platitor de daune pe piata RCA din Romania

Ultimele Articole

Aici, poti accesa comunicatele oficiale de presa emise de compania noastra cat si cele mai noi informatii despre UNIQA Asigurari.

UNIQA Asigurari, cel mai rapid platitor de daune pe piata RCA din Romania


Apr 3, 2018

UNIQA Asigurari a avut in trimestrul IV 2017 cea mai mica durata medie de plata a dosarelor de dauna pe piata RCA din Romania, incadrandu-se intr-un termen de doar 2,18 zile si pozitionandu-se astfel drept cel mai rapid platitor de daune pe acest segment. Mai mult decat atat, compania ocupa prima pozitie si in ceea ce priveste plata dosarelor de dauna in termenul legal, de 10 zile, cu o solutionare in proportie de 100% a cazurilor, conform unui raport transmis de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

“Eficienta in prelucrarea dosarului si timpul scurs pana la plata daunei sunt doua dintre aspectele extrem de importante atat pentru noi, ca asiguratori, cat si pentru clientii nostri. Ne bucuram ca raportul ASF releva aceste rezultate, care sunt pe masura eforturilor noastre. Cu toate acestea, ne straduim sa imbunatatim calitatea serviciilor oferite, iar in acest sens avem in derulare diverse proiecte menite sa creasca viteza de reactie in rezolvarea dosarelor si sa le ofere clientilor nostri experiente pozitive in colaborarea cu UNIQA Asigurari a declarat Iuliana Rusei, Membru Directorat UNIQA Asigurari.

De asemenea, Paul Zarzara, Director Program Daune UNIQA Asigurari a mentionat: “In conditiile in care in trimestrul lV 2017, la nivelul pietei RCA, durata medie de plata a dosarelor de dauna a fost de 11,46 zile pe dosar, ne mandrim cu o durata medie de 5 ori mai mica, ceea ce consolideaza responsabilitatea pe care ne-am asumat-o fata de publicul nostru si arata eforturile constante pe care le facem in ceea ce priveste imbunatatirea produselor si serviciilor noastre.”

Mai mult decat atat, statisticile ASF arata ca, la nivelul pietei RCA, 76,24% dintre dosare au fost platite in termenul legal, restul inregistrand intarzieri de pana la 127 zile. De asemenea, din analiza dosarelor de dauna care au indeplinit conditiile de acordare a despagubirii solicitate pentru pagube materiale in trimestrul IV 2017, rezulta ca durata medie de solutionare a dosarelor de dauna este de 39,00 zile/dosar. 42.525 dosare platite (95,27%) au fost solutionate intr-un termen mai mic sau egal cu 3 luni.

Toate aceste raportari apar in contextul in care, in trimestrul IV al anului 2017, pe piata RCA din Romania au fost avizate 77.684 dosare de dauna la asiguratorii autorizati sa practice asigurarea obligatorie auto RCA, cu 6,83% mai multe decat cele avizate in trimestrul III 2017.  

Despre UNIQA

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. UNIQA Asigurari se numara printre liderii pietei romanesti de asigurari generale, oferind un portofoliu complet de produse care respecta nevoile clientilor si tendintele pietei. Compania se preocupa permanent si acorda o mare importanta dezvoltarii de produse si de solutii de asigurari integrate, adaptate nevoilor actuale si stilului de viata modern si dinamic.

In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata. Cu produse de asigurare de viata mixte, la termen si de grup, dar si cu experienta si know-how-ul UNIQA Insurance Group, compania respecta nevoile fiecarui client in parte, gasind solutiile de asigurare potrivite.

Despre UNIQA Insurance Group

UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, este unul dintre cele mai importante si dinamice grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. Cu aproximativ 40 de companii in 18 tari si 22.000 de angajati, UNIQA ofera servicii de asigurari pentru 9,6 milioane de clienti. In Austria, UNIQA detine o cota de piata de 22% si a fost desemnata timp de zece ani cea mai de incredere companie de asigurari, conform studiului anual al publicatiei Reader’s Digest. Cu UNIQA si Raiffeisen Insurance, Grupul detine doua branduri puternice, care ii ofera o baza solida pentru cresterea viitoare. UNIQA opereaza in 18 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ucraina, Ungaria, Elvetia si Liechtenstein.

 

Contact UNIQA

Nume: Diana Tudor

Pozitie: PR Specialist, Directia Marketing si Strategie Dezvoltare Vanzari

Tel: + 4037.446.53.00

E-Mail: marketing@uniqa.ro

Scroll Down

Setari cookie-uri