Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 
  • Acasa
  • »
  • Despre noi
  • »
  • Presa
  • »
  • UNIQA Group Austria preia compania de asigurari Unita de la Viena Insurance Group

Ultimele Articole

Aici, poti accesa comunicatele oficiale de presa emise de compania noastra cat si cele mai noi informatii despre UNIQA Asigurari.

UNIQA Group Austria preia compania de asigurari Unita de la Viena Insurance Group


Nov 5, 2008

- Preluarea Unita, una din cele mai mari companii de asigurari din România, de catreUNIQA;

- Parteneriatele UNIQA în România.

UNIQA Group Austria anunta preluarea a 100% din compania de asigurari Unita de la Viena Insurance Group. Preluarea Unita, una dintre cele mai mari companii de asigurare din România, de catre UNIQA este o decizie strategica, menita sa duca la indeplinire obiectivele pe care compania austriaca le are pe piata din Romania.

Cu o cota de piata de 6,5%, Unita este una dintre cele mai mari companii de asigurari din Romania. Cu o cifra de afaceri de 142 milioane euro in 2007 si 850 de angajati, Unita ofera servicii celor peste 550.000 de clienti.


Lider pe piata asigurarilor din Austria,UNIQA Group are ca obiectiv cresterea cotei de piata odata cu aceasta preluare din Romania. Dupa finalizarea procesului de preluare, compania va lansa un program de integrare prin care valorile si know how-ul UNIQA sa fie implementate in companie, totul incheindu-se cu o campanie de rebranding al companiei sub numele de UNIQA Romania.


Dr. Andreas Brandstetter, board member UNIQA Group Austria, considera ca „Preluarea companiei Unita este o ocazie pentru noi sa ne indeplinim obiectivele ambitioase de a creste pe piata din Romania, o piata foarte importanta pentru strategia UNIQA in regiune.Credem ca aceasta preluare va duce la dezvoltarea locala a companiei”.Urmatorii pasi constau in dezvoltarea portofoliului de produse oferite de companie. Una dintre primele activitati va fi relansarea asigurarilor de viata, data fiind experienta Unita, care a fost un pionier pe acest tip de asigurari in Romania.

Parteneriat preferential UNIQA - Raiffeisen

UNIQA si Raiffeisen Bank Group se sprijina si se completeaza în cadrul unui “Parteneriat Preferential” si lucreaza împreuna pentru construirea de noi proiecte commune in zona bancassurance. Cooperarea de success cu Raiffeisen Bank Group reprezinta un avantaj strategic pentru angajamentul pe pietele Europei centrale si de Est, Raiffeisen Bank Group fiind unul dintre cele mai mari grupuri bancare din aceasta regiune.

Parteneriatul preferential UNIQA/Raiffeisen Bank Group vizeaza si banca Raiffeisen din România.

UNIQA isi retrage numele din Astra

Detinatoare a 27% din actiunile Astra Asigurari din anul 2005, UNIQA a luat decizia de a nu-si extinde participarea in aceasta companie, deoarece negocierile pentru cumpararea a 100% din actiunile Astra nu au condus la rezultatul dorit. În consecinta, UNIQA a decis retragerea numelui sau din logoul Astra. UNIQA ramâne actionar cu 27% din actiunile Astra, insa nu se va mai implica operativ si nici nu va mai furniza know how acestei companii.

Despre UNIQA

UNIQA Group Austria este unul din cele mai mari grupuri de asigurare din Europa Centrala, care îmbina în mod constient individualitatea sa austriaca cu statura sa europeana. În cei 8 ani de la formarea sa, UNIQA Group s-a pozitionat rapid pe piata locala, dar si pe cea centrala si est europeana. În ultimii ani lista tarilor in care activeaza a fost extinsa si include în prezent Slovenia, România, Bosnia si Herzegovina, Bulgaria, Serbia, Ukraina, Republica Ceha, Slovacia, Ungaria, Croatia, Polonia, Italia, Elvetia, Germania, Liechtenstein, precum si Albania, Macedonia si Kosovo si Muntenegru. UNIQA a înregistrat în anul 2007 un volum prime brute subscrise de 5,3 miliarde EURO. Tot în anul 2007 UNIQA Group a avut un profit de 340 milioane EURO, din care 33% a fost generat de companiile din afara Austriei.Având aproximativ 17.500 angajati, 5,7 milioane clienti si aproape 13 milioane polite în 20 de piete regionale, UNIQA este printre cele mai dinamice grupuri din Europa Centrala.UNIQA a fost desemnat “The most trusted brand” de catre Readers Digest atât în Austria, cât si în majoritatea tarilor europene.

Scroll Down

Setari cookie-uri