Uneori poate parea greu sa iei decizii mari cu proprii bani. Dar daca ai de gand sa faci un profit anul acesta, trebuie in primul rand sa te hotarasti cati bani vrei sa investesti indiferent unde, cati iti permiti sa pierzi, cat somn doresti sa pierzi si pentru cat timp vrei sa investesti. Daca nu esti sigur cum sa procedezi, ia in considerare urmatoarele sfaturi:
1. Diversifica
Expresia ‘nu risca totul pe o singura carte’ este o regula fundamentala in ceea ce priveste investirea banilor. Nu este o miscare inteligenta sa investesti intr-un singur fond. Ia in considerare si titlurile cu venit fix si investitile in mai multe stocuri.
2. Cerceteaza piata
Incearca sa obtii si sa analizezi cat mai multa informatie inainte sa iei orice decizie. Poti obtine informatii vitale despre stabilitatea unor companii sau despre perspectiva veniturilor tale in urma investitiei.
3. Seteaza obiective si limite clare
Inainte de toate, hotaraste clar pretul la care esti dispus sa vinzi. Mai mult, e important sa calculezi rata dobandei pentru a estima profitul pe care urmeaza sa-l faci.
4. Nu risca daca nu-ti permiti sa pierzi
Cu cat iti permiti mai putin sa pierzi, cu atat trebuie sa fii mai conservator cu deciziile de investitie.
5. Nu deveni lacom
Brokerul tau nu-ti va recomanda in general stocuri prognozate sa-si dubleze valoarea in cateva luni. Daca detii actiuni care cresc cu 50% in valoare, vinde.
6. Cauta investitii pe termen lung
Preturile actiunilor companiilor vor varia pe termen scurt. Incearca sa investesti pe termen lung, dar tine cont de nevoile tale financiare actuale. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de acei bani.
7. Nu actiona dupa impuls
O decizie de moment, fie ca e la mall sau la bursa, nu este intotdeauna cea mai buna decizie. Incearca sa actionezi conform planului si nu cumpara nimic pe baza zvonurilor. Cel mai probabil vei fi dezamagit.
8. Cauta intotdeauna valoare
Stocurile subevaluate te vor ajuta cel mai mult la cresterea portofoliului. Cauta obligatiuni de la companii care sunt defavorizate care se vand la un pret redus de exemplu.
9. Planifica-ti impozitul
Ia in considerare tehnici de fractionare a venitului.
10. Opteaza pentru o asigurare de viata
Asigurarea de viata este una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face in propria persoana. Profita de aceasta oportunitate si asigura-te ca tu si familia ta sunteti protejati in cazul unui eveniment neasteptat. Asigurarea de viata de la UNIQA Asigurari iti va oferi siguranta financiara, permitandu-ti in acelasi timp sa-ti pastrezi flexibilitatea pentru investitii.
Afla mai multTe rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp