Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

10 sfaturi pentru investitii


Uneori poate parea greu sa iei decizii mari cu proprii bani. Dar daca ai de gand sa faci un profit anul acesta, trebuie in primul rand sa te hotarasti cati bani vrei sa investesti indiferent unde, cati iti permiti sa pierzi, cat somn doresti sa pierzi si pentru cat timp vrei sa investesti. Daca nu esti sigur cum sa procedezi, ia in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Diversifica

Expresia ‘nu risca totul pe o singura carte’ este o regula fundamentala in ceea ce priveste investirea banilor. Nu este o miscare inteligenta sa investesti intr-un singur fond. Ia in considerare si titlurile cu venit fix si investitile in mai multe stocuri.

2. Cerceteaza piata

Incearca sa obtii si sa analizezi cat mai multa informatie inainte sa iei orice decizie. Poti obtine informatii vitale despre stabilitatea unor companii sau despre perspectiva veniturilor tale in urma investitiei.

3. Seteaza obiective si limite clare

Inainte de toate, hotaraste clar pretul la care esti dispus sa vinzi. Mai mult, e important sa calculezi rata dobandei pentru a estima profitul pe care urmeaza sa-l faci.

4. Nu risca daca nu-ti permiti sa pierzi

Cu cat iti permiti mai putin sa pierzi, cu atat trebuie sa fii mai conservator cu deciziile de investitie.

5. Nu deveni lacom

Brokerul tau nu-ti va recomanda in general stocuri prognozate sa-si dubleze valoarea in cateva luni. Daca detii actiuni care cresc cu 50% in valoare, vinde.

6. Cauta investitii pe termen lung

Preturile actiunilor companiilor vor varia pe termen scurt. Incearca sa investesti pe termen lung, dar tine cont de nevoile tale financiare actuale. Nu stii niciodata cand vei avea nevoie de acei bani.

7. Nu actiona dupa impuls

O decizie de moment, fie ca e la mall sau la bursa, nu este intotdeauna cea mai buna decizie. Incearca sa actionezi conform planului si nu cumpara nimic pe baza zvonurilor. Cel mai probabil vei fi dezamagit.

8. Cauta intotdeauna valoare

Stocurile subevaluate te vor ajuta cel mai mult la cresterea portofoliului. Cauta obligatiuni de la companii care sunt defavorizate care se vand la un pret redus de exemplu.

9. Planifica-ti impozitul

Ia in considerare tehnici de fractionare a venitului.

10. Opteaza pentru o asigurare de viata

Asigurarea de viata este una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face in propria persoana. Profita de aceasta oportunitate si asigura-te ca tu si familia ta sunteti protejati in cazul unui eveniment neasteptat. Asigurarea de viata de la UNIQA Asigurari iti va oferi siguranta financiara, permitandu-ti in acelasi timp sa-ti pastrezi flexibilitatea pentru investitii.

Afla mai mult

Ai intrebari?

Suna la relatii cu clientii

(+40) 374.400.400 Luni - Duminica : NON-STOP info@uniqa.ro Agentii UNIQA

UNIQA Oradea

t: 0745586401
e: emil.lorincz@uniqa.ro Detalii Localizeaza

Vrei o oferta personalizata?

Te rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp

Inainte de a continua, te rugam sa parcurgi termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si termenii si conditiile.

Bifarea casutei si continuarea actiunilor reprezinta acordul tau pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si confirmarea informarii privind scopurile, temeiurle prelucrarii si drepturile tale.

Ocazional, dorim sa iti transmitem informatii despre produse, servicii si oferte speciale. Daca esti de acord sa te contactam, te rugam sa bifezi modalitatea in care doresti sa te contactam.

Doresc sa fiu sunat

Scroll Down

Setari cookie-uri