Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 
  • Acasa
  • »
  • Services
  • »
  • 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre masinile second-hand

3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre masinile second-hand


Este cunoscut faptul ca atunci cand vrei sa cumperi o masina second-hand te confrunti cu mai multe probleme, decat atunci cand cumperi o masina noua dintr-un showroom. De ce? Motivul este unul foarte simplu: trebuie sa verifici numeroase aspecte tehnice, pentru a fi sigur ca achizitionezi o masina pe care o vei putea folosi inca 5-10 ani.

Ce trebuie sa stii daca vrei sa cumperi o masina second-hand?

UNIQA Asigurari vine in ajutorul tau cu o lista de 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre masinile second-hand:

1. Verifica cele mai importante componente, care pot oferi indicii asupra starii de uzura a masinii – in aceasta categorie intra caroseria si motorul. O metoda buna de a identifica numarul real de kilometrii ai unei masini este sa verifici cu atentie anvelopele (anul lor de fabricatie si marca). Daca o masina are la bord 20.000 de kilometri, iar masina are anvelopele schimbate (in afara de roata de rezerva), acest lucru poate indica faptul ca masina are de fapt, mai multi kilometri.

2. Anul de fabricatie al masinii – este foarte important, pentru ca incadreaza motorul  intr-un parametru de poluare stabilit de Uniunea Europeana. De aici va rezulta si taxa pentru poluare pe care va trebui sa o platesti ulterior, si care poate atinge de multe ori chiar si 60-70% din pretul platit pe autovehicul. Asa ca informeaza-te si fii foarte atent la acest aspect.

3. Verifica scurgerea de fluide de sub masina – este indicat sa faci asta inainte si dupa ce pornesti motorul si dupa ce parcurgi o anumita distanta cu ea. Majoritatea masinilor second-hand scoase la vanzare sunt aspectuoase, dar este bine sa te asiguri ca nu este doar frumoasa, ci si functioneaza corespunzator. Stii proverbul acela “afara-i vopsit gardul, si-nauntru-i leopardul”.

Chiar si in cazul masinilor second-hand asigurarea RCA este obligatorie, asa ca nu uita sa ai in vedere si costurile asociate cumpararii unei masini.  

Calculeaza oferta RCA

Ai intrebari?

Suna la relatii cu clientii

(+40) 374.400.400 Luni - Duminica : NON-STOP info@uniqa.ro Agentii UNIQA

UNIQA Oradea

t: 0745586401
e: emil.lorincz@uniqa.ro Detalii Localizeaza

Vrei o oferta personalizata?

Te rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp

Inainte de a continua, te rugam sa parcurgi termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si termenii si conditiile.

Bifarea casutei si continuarea actiunilor reprezinta acordul tau pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si confirmarea informarii privind scopurile, temeiurle prelucrarii si drepturile tale.

Ocazional, dorim sa iti transmitem informatii despre produse, servicii si oferte speciale. Daca esti de acord sa te contactam, te rugam sa bifezi modalitatea in care doresti sa te contactam.

Doresc sa fiu sunat

Scroll Down

Setari cookie-uri