Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

Cum faci un buget al casei?


Oricine poate crea un buget de uz casnic. Cu toate acestea, pentru a face unul care sa se potriveasca cu nevoile tale, trebuie sa arunci un ochi pe starea finantelor tale si sa iei in considerare moduri de a rezista mai mult cu aceeasi suma de bani. Pentru asta, ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a-ti imbunatati bugetul casei:

Analizeaza-ti cheltuielile saptamanal mai degraba decat lunar

Cand vrei sa planifici un buget fezabil, o luna permite prea mult loc pentru erori. Ca alternativa, alege sa bugetezi cheltuielile mai mici o data pe saptamana si lunar numai pentru produse mai mari si facturi. Erorile din bugetele saptamanale pot fi descoperite si corectate rapid. In acest fel, daca depasesti bugetul, poti fi mai atent saptamana urmatoare.

Tine cont de cheltuielile diverse

Un buget bine pregatit va avea sectiuni speciale atat pentru cheltuielile diverse, cat si pentru cele de urgenta. Ambele vor fi disponibile atunci cand ai nevoie de ele, sau pot fi econimisite atunci cand nu au fost folosite.

Nu conta pe bani in plus

Nu te astepta la alte venituri atunci cand iti faci bugetul: rambursare de impozit, bonusuri sau bani de ziua ta. Daca vei primi acei bani, ii poti planifica in consecinta, dar daca nu ii primesti desi sunt pusi in buget, ai putea depasi ce ti-ai propus.

Daca ai dubii, supraestimeaza

Daca trebuie sa iti estimezi banii pe care ii ai la dispozitie, alege calea precautiei si supraestimeaza. Daca iti subestimezi cheltuielile, exista riscul de a depasi bugetul casnic. Pe termen lung, nu readapta bugetul pana cand nu vezi ca ai supraestimat cel putin sase luni.

Fa-ti un plan pentru banii econimisiti si urmeaza-l

Un buget este la fel de bun ca planurile pe care ti le faci cu banii econimisiti. Scopul bugetului nu este numai sa te tina departe de rosu in fiecare luna, ci sa te ajute sa faci economii importante. Fie ca ai de gand sa investesti banii intr-un depozit bancar, o pensie facultativa sau pe piata de valori, tine-te de planul pe care ti-l faci. Daca nu ai intentii serioase cu banii tai economisiti, ai multe sanse sa-i cheltui.

Ai intrebari?

Suna la relatii cu clientii

(+40) 374.400.400 Luni - Duminica : NON-STOP info@uniqa.ro Agentii UNIQA

UNIQA Oradea

t: 0745586401
e: emil.lorincz@uniqa.ro Detalii Localizeaza

Vrei o oferta personalizata?

Te rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp

Inainte de a continua, te rugam sa parcurgi termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si termenii si conditiile.

Bifarea casutei si continuarea actiunilor reprezinta acordul tau pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si confirmarea informarii privind scopurile, temeiurle prelucrarii si drepturile tale.

Ocazional, dorim sa iti transmitem informatii despre produse, servicii si oferte speciale. Daca esti de acord sa te contactam, te rugam sa bifezi modalitatea in care doresti sa te contactam.

Doresc sa fiu sunat

Scroll Down

Setari cookie-uri