Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 

Greseli comune ale mutatului impreuna


Mutatul impreuna este de multe ori o tranzitie care poate crea dificultati intr-un cuplu, mai ales daca niciunul nu a mai trecut prin asta in trecut. Ti-am pregatit o lista cu cele mai comune greseli pe care cuplurile le fac atunci cand se muta:

1. O singura persoana se ocupa de facturi

Aceasta greseala incepe cand alegeti ca facturile sa fie trecute pe numele unei singure persoane. Acest lucru nu inseamna ca doar o persoana este responsabila pentru plata lor, dar de cele mai multe ori, cel insarcinat le va plati si nu va cere celuilalt partea pe factura.

Solutie: Faceti o estimare a cheltuielilor din ultimele luni si stabiliti clar cat trebuie sa plateasca fiecare. Astfel, fiecare va sti ca va avea o suma aproximativ fixa de bani de platit lunar.

2. Niciunul nu se gandeste la cum cheltuielile lui il afecteaza pe celalalt

Cand aveti finantele separate, exista momente cand o cheltuiala mica pentru unul poate sa reprezinte o avere pentru celalalt. De multe ori, insa, pentru a pastra aparentele, aceste lucruri nu sunt comunicate si cineva poate cu mai putini bani sau cu o datorie.

Solutie: Chiar daca aveti finantele separate, traiul vostru in comun afecteaza unul pe celalalt. De aceea, inainte de o decizie de impuls, discuta cu partenerul tau despre situatia financiara.

3. Nimeni nu anticipeaza o problema financiara

De foarte multe ori cand lucrurile par ca merg de la sine, poate interveni o problema financiara neasteptata care sa va destabilizeze. O situatie des intalnita este cand unul dintre voi isi pierde slujba. Daca nu esti pregatit pentru asta, vei suferi o deziluzie.

Solutie: Nimic nu te pregateste mai mult pentru o perioada mai grea decat niste economii facute la timp. Asadar, asteapta-te la orice si economiseste pe masura.

4. Nu exista compromisuri asupra cheltuielilor

Exista oameni care economisesc si oameni care vor sa se bucure de banii lor. Daca niciunul nu este dispus sa faca un compromis, acest lucru va eroda buna voastra intelegere si va duce la certuri.

Solutie: Stabiliti-va impreuna obiective clare. Daca partenerul tau economiseste bani, faceti-va impreuna un plan pentru acei bani in plus. Acest lucru va va ajuta sa fiti pe aceeasi pagina.

5. Discutiile despre bani sunt avute doar in momente de criza

Daca singurele discutii despre finante sunt avute doar atunci cand ceva merge gresit, acestea nu vor fi productive si in niciun caz nu vor seta o regula pentru viitor.

Solutie: Organizati intalniri lunare sau chiar saptamanale in care discutati despre bani, si incercati sa evitati momentele de presiune financiara. Acestea sunt inceputurile unei planificari serioase care va vor pregati pentru provocarile financiare majore ale vietii.

Urmand aceste sfaturi, vei reusi sa treci cu brio peste aceasta tranzitie catre mai multa responsabilitate financiara. Cel mai important este sa iti calibrezi asteptarile, sa vorbesti mai mult si mai deschis despre bani si sa te gandesti de fiecare data la cum obiceiurile tale financiare il afecteaza pe celalalt.

Ai intrebari?

Suna la relatii cu clientii

(+40) 374.400.400 Luni - Duminica : NON-STOP info@uniqa.ro Agentii UNIQA

UNIQA Oradea

t: 0745586401
e: emil.lorincz@uniqa.ro Detalii Localizeaza

Vrei o oferta personalizata?

Te rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp

Inainte de a continua, te rugam sa parcurgi termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si termenii si conditiile.

Bifarea casutei si continuarea actiunilor reprezinta acordul tau pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si confirmarea informarii privind scopurile, temeiurle prelucrarii si drepturile tale.

Ocazional, dorim sa iti transmitem informatii despre produse, servicii si oferte speciale. Daca esti de acord sa te contactam, te rugam sa bifezi modalitatea in care doresti sa te contactam.

Doresc sa fiu sunat

Scroll Down

Setari cookie-uri