Close Overlay

My UNIQA login

sau
Nu ai cont UNIQA? Inregistreaza-te acum.
Close Overlay

Noua parola MyUNIQA

Te rugam sa completezi adresa ta de e-mail si vei primi o noua parola.

Close Overlay

Reinoire polita

De unde ati cumparat polita?

Close Overlay

Reinoire polita

Introduceti seria si numarul politei
 
  • Acasa
  • »
  • Services
  • »
  • Vacanta sigura pentru sportivii entuziasti

Vacanta sigura pentru sportivii entuziasti


Tenisul de camp, ciclismul sau atletismul sunt doar cateva dintre sporturile care se practica afara si pentru care ai nevoie de un echipament special de protectie. Daca mergi in vacanta si ti-ai propus sa practici un sport in aer liber este bine sa te protejezi in plus. Iata de ce:

• Provizii – ca sportiv, trebuie sa iti iei toate masurile de precautie si sa iti pui cateva provizii in rucsac. In primul rand nu uita de apa, pentru ca hidratarea corespunzatoare este cea mai importanta atunci cand depui efort. Daca stii ca vei sustine un efort mare, atunci nu uita sa adaugi in rucsac cateva fructe (spre exemplu banane, pentru ca ele contin proteine), sandwich-uri, dar si ceva dulce.

• Alege cu grija perioada in care calatoresti – daca iti doresti o vacanta in care sa intreprinzi numeroase activitati sportive, este bine sa alegi o perioada in care temperaturile nu sunt foarte ridicate, cum ar fi primavara sau toamna. Efortul continuu pe o vreme extrem de calduroasa poate avea repercursiuni asupra sanatatii tale, chiar daca de hidratezi corespunzator.

• Arsurile solare – sunt frecvente in cazul persoanelor care practica sporturile mentionate mai sus. In acest caz, trebuie sa utilizati creme cu factor de protectie 50 inainte cu 30 de minute de a intra pe teren. Este cunoscut ca in cazul tenisului de camp, un meci poate dura chiar si pana la 3-4 ore, de aceea este important sa utilizati haine din materiale naturale si sa purtati sapca.

• Protectie pentru incheieturi – sporturile practicate in aer liber pot avea efecte negative asupra articulatiilor principale, cum ar fi genunchii si gheznele. Sariturile sau alergarile dupa minge nu sunt usor de suportat de articulatii, din cauza suprafetei dure pe care joci. In cazul sporturilor practicate in  sala, solul poate fi usor flexibil, dar in cazul cimentului, suprafata este dura si astfel nu exista niciun suport pentru articulatii. Nu uita sa utilizezi benzi elastice pentru a sustine articulatiile, in special in timpul incalzirii.

• Casca – nu uita de casca de protectie atunci cand mergi pe role sau pe biclicleta, deoarece orice cazatura poate avea repercusiuni serioase. Casca este cu atat mai necesara in cazul celor care practica ski sau snowboard. In cazul lor, cazaturile pe zapada sunt mai periculoase, din cauza vitezei mari pe care o pot atinge pe partie.

Stim ca vacantele unui sportiv entuziast sunt pline de adrenalina si mult sport, dar nu uita ca trebuie sa te protejezi de accidentele nedorite.

Afla mai mult

Ai intrebari?

Suna la relatii cu clientii

(+40) 374.400.400 Luni - Duminica : NON-STOP info@uniqa.ro Agentii UNIQA

UNIQA Oradea

t: 0745586401
e: emil.lorincz@uniqa.ro Detalii Localizeaza

Vrei o oferta personalizata?

Te rugam sa completezi formularul de mai jos si vei fi contactat in cel mai scurt timp

Inainte de a continua, te rugam sa parcurgi termenii de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal si termenii si conditiile.

Bifarea casutei si continuarea actiunilor reprezinta acordul tau pentru prelucrarea datelor cu caracter personal si confirmarea informarii privind scopurile, temeiurle prelucrarii si drepturile tale.

Ocazional, dorim sa iti transmitem informatii despre produse, servicii si oferte speciale. Daca esti de acord sa te contactam, te rugam sa bifezi modalitatea in care doresti sa te contactam.

Doresc sa fiu sunat

Scroll Down

Setari cookie-uri