Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

27 Iulie, 2020 Blog

5 lucruri de verificat inainte de a cumpara o asigurare de viata

Politele de asigurare ofera protectie pentru o gama variata de situatii neprevazute, de la spitalizare, imbolnavire, invaliditate, somaj, interventie chirurgicala, pana la deces, complexitatea acestora fiind stabilita in functie de necesitatile asiguratului. Asigurarea de viata este flexibila, poti alege sa  o achizitionezi pe termen mediu sau lung, oferindu-ti protectie exact atunci cand ai nevoie. 

Un eveniment neprevazut poate aduce suferinta si probleme financiare atat pentru tine cat si pentru persoanele apropiate din viata ta. Pentru a-i proteja pe cei dragi de posibilele riscuri ce pot aparea pe parcursul vietii, pentru a reduce grijile financiare, oferind cea mai buna solutie pentru confortul emotional si financiar familiei tale, poti incheia o asigurare de viata in schimbul platii unei prime de asigurare.

Politele de asigurare ofera protectie pentru o gama variata de situatii neprevazute, de la spitalizare, imbolnavire, invaliditate, somaj, interventie chirurgicala, pana la deces, complexitatea acestora fiind stabilita in functie de necesitatile asiguratului. Asigurarea de viata este flexibila, poti alege sa  o achizitionezi pe termen mediu sau lung, oferindu-ti protectie exact atunci cand ai nevoie. 

Este util sa fii informat pentru a te decide ce tip de asigurare de viata ti se potriveste cel mai bine tie si familiei tale.

Ce trebuie sa iei in calcul inainte de a cumpara o asigurare de viata:

 

  • Evaluarea situatiei tale financiare - Investind timp acum pentru a iti evalua situatia financiara, poti evita problemele sau surprizele neplacute pe viitor. Deseori un proces destul de laborios, analiza veniturilor si cheltuielilor lunare sau anuale e un pas important in achizitionarea unei asigurari de viata.

    Desi majoritatea asigurarilor de viata sunt accesibile, investitia intr-o polita trebuie sa reflecte posibilitatile financiare si nu trebuie sa devina o povara.
  • Evaluarea starii tale de sanatate - Problemele grave de sanatate pot impiedica achizitionarea unei asigurari de viata la termen sau cu componenta investitionala. De asemenea, bolile cardiace sau diabetul pot insemna costuri mai mari la plata primelor de asigurare. Pentru a evalua starea de sanatate la momentul incheierii unei asigurari de viata, majoritatea asiguratorilor pot solicita completarea unui chestionar medical de sanatate.
  • Obtinerea mai multor oferte - In momentul in care ne hotaram sa achizitionam o asigurare de viata, e bine sa luam in calcul ofertele mai multor companii. Deseori oamenii aleg prima companie de asigurari pe care o gasesc sau compania la care detin deja  alte tipuri de asigurari, insa asigurarea de viata difera in functie de tip, acoperiri si costuri.

    Obtinerea mai multor oferte pentru o comparatie obiectiva e calea cea mai simpla de a alege asigurarea cea mai accesibila si cu cele mai mari beneficii. De asemenea, asiguratorii pot oferi reduceri in functie de frecventa platilor, plata anuala si / sau semestriala avand cele mai mari reduceri.
  • Intelegerea tipurilor de asigurari de viata - Sustine-ti familia, dar si toate planurile tale de viitor cu asigurarea de viata potrivita. Unele asigurari de viata pot oferi protectie pentru o anumita perioada, precum asigurarile de viata la termen. Altele au componenta de investitie sau economisire care la maturitate pot constitui un avantaj binevenit.
    Trebuie luate in considerare avantajele si dezavantajele fiecarui tip de asigurare de viata inainte de a o achizitiona.
  • Plata automata a primelor de asigurare - Desi exista unele facturi pe care am dori sa le platim manual, plata asigurarii de viata este o cheltuiala recurenta care poate fi omisa cu usurinta, in special daca se efectueaza plata semestrial sau anual.
    Cazul ideal este sa poti plati in mod automat prin plata programata sau creditare recurenta a cardului bancar, astfel scapi de grija platii periodice a primei de asigurare; contul tau va fi debitat automat cu valoarea primei de asigurare scadente.

    Daca uiti sa platesti asigurarea de viata si nu se efectueaza plata la timp sau in termen de 30 de zile de la data scadentei, polita de asigurare poate fi anulata. In lipsa posibilitatii programarii platilor, asiguratorul poate oferi posibilitatea platii online a politei prin completarea unui formular electronic pentru simplificarea procesului. 

    Chiar si pentru cei bine informati, este destul de dificil sa alegem asigurarea de viata potrivita. E o industrie complexa si alocarea timpului pentru gasirea politei optime este esentiala.