UNIQA in primele 9 luni din 2022...
UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au inregistrat rezultate solide...
Citeste mai multLasa-ne datele tale de contact si te vom suna noi.
CUTREMUR
INUNDATII
ALUNECARI DE TEREN
Odata ce te-ai intalnit cu responsabilitatea frumoasa a familiei, este timpul sa iti dai seama ca locuinta ta poate insemna un pericol pentru cei mai mici membrii ai familiei.
Cele mai comune cauze ale deceselor la domiciliu sunt incendiile, sufocarea, inecul, axfisierea, caderile, otravirile si armele de foc. In general, aceste accidente se intampla in atunci cand exista:
Apa: in baie, bucatarie, piscine sau cazi cu hidromasaj
Caldura sau flacari: in bucatarie sau la un gratar
Substante toxice: sub chiuveta de bucatarie, in dulapiorul cu medicamente, in garaj sau in magazie, sau chiar intr-o poseta, sub forma de medicamente
Potentialul pentru o cadere: pe scari, suprafete alunecoase, de la fereastra sau de pe o piesa de mobilier
Poti lua multe masuri pentru a-ti face casa mai sigura, dar cel mai important lucru este sa fii atent in permanenta la copiii mici. Chiar daca locuinta ta pare ca este un mediu sigur, este nevoie doar de o clipa de neatentie pentru ei sa cada, sa atinga ceva fierbinte sau bage un obiect mic in gura.
Pentru siguranta celor mici, mai ales in primele stagii ale dezvoltarii, trebuie sa te preocupi de lucrurile mici, literalmente. Curiozitatea bebelusilor ii va indemna sa incerce aproape fiecare lucru pe care il gasesc pe jos cu gura. Prin urmare, este estential sa verifici de fiecare data daca exista lucruri mici pe jos.
Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri ca si tu, si copilul tau sunt protejati in cazul unor evenimente neprevazute. Este responsabilitatea ta sa te asiguri ca nimic nu poate sa afecteze siguranta si confortul familiei tale.
Daca esti in cautarea unei locuinte, incearca sa gandesti cat mai practic si sa iti achizionezi apartamentul de care ai cu adevarat nevoie. Astfel, te asiguri ca nu vei regreta achizitia si mai ales ca vei putea plati pentru aceasta. Iata cateva aspecte pe care sa le ai in vedere cand iti alegi locuinta:
- Numarul de persoane care vor locui acolo – daca in acest moment nu esti casatorit/a, acest lucru nu inseamna ca achizitionarea unei garsoniere este o idee foarte buna. Gandeste-te la viitor si la oportunitatile care se vor ivi in viata. Daca iti vei construi o familie, garsoniera nu va mai fi suficient de incapatoare si atunci va trebui sa apelezi la o refinantare a creditului pentru a iti face altul, pentru ca vei avea nevoie de o locuinta mai mare.
- Bugetul pe care il ai disponibil – alege o locuinta care sa indeplineasca toate dorintele tale, dar pe care ti-o poti permite. In acest context, trebuie sa pui in balans avantajele si dezavantajele in cazul in care alegi sa cumperi un apartament sau o casa cu etaj inafara orasului. Cheltuielile de achizitie in cazul unei case la curte pot fi mult mai mari, dar si costurile de intretinere ale acesteia.
- Distanta fata de locul de munca – desi exista posibilitatea sa iti schimbi locul de munca, trebuie sa iei in considerare distanta fata de centrele de afaceri principale. Locuinta ta ar trebui sa fie relativ aproape de centrele principale de birouri, dar si de zone comerciale.
Decizia de a cumpara un apartament sau o casa la curte poate fi dificila, de aceea trebuie sa analizezi situatia din toate punctele de vedere si sa te focusezi pe componenta financiara – mai exact, sa faci calculele cat mai corecte, pentru a fi sigur ca poti plati pentru locuinta aleasa, dar sa o si asiguri.
Cumpararea unei locuinte reprezinta o decizie importanta pentru orice familie, mai ales din punct de vedere financiar. Totusi, iti poti avea in vedere anumite aspecte pentru a reduce pe cat posibil cheltuielile sau datoriile pe care le vei avea dupa achizitionarea locuintei. Noi iti aducem cateva sfaturi care speram sa te ajute:
- Pune bani deoparte – daca stii ca pe viitor iti doresti sa cumperi o locuinta este bine sa incepi sa economisesti din timp. In acest mod, suma pe care o vei imprumuta de la banca nu va mai fi atat de mare, si in plus, se vor reduce si numarul de ani in care va trebui sa platesti rate la banca. Incearca pe cat posibil ca suma pe care o strangi sa reprezinta macar 10-20% din pretul locuintei. Vei vedea astfel ca datoriile la banca si dobanzile pe care trebuia sa le platesti se vor reduce considerabil.
- Alege cu atentie institutia financiara – informeaza-te bine inainte sa iei un credit bancar pentru a iti cumpara o locuinta, pentru a fi sigur ca alegi cea mai buna varianta pentru tine in ceea ce priveste: dobanda aplicata, perioada de rambursare a creditului si suma pe care o vei plati lunar. Toate acestea te ajuta sa iti faci socotelile si sa vezi daca iti poti plati ratele.
- Urmareste ofertele – proprietarii complexelor de apartamente ofera periodic reduceri importante la locuinte. Analizeaza cu atentie zona in care doresti sa iti cumperi noua locuinta si urmareste daca prorietarii complexelor din zona acorda anumite reduceri. In plus, ii poti contacta pentru a cere o oferta personalizata.
Indiferent care este metoda prin care alegi sa iti finantezi achizitia, este esential sa nu uiti sa sa iti asiguri locuinta, pentru a fi 100% protejat impotriva riscurilor neprevazute!
Daca ai muncit din greu pentru a-ti permite un un computer sau un mp3 player, iti poti imagina ce dificil este sa le pierzi intr-un moment de neatentie. E timpul sa te asiguri ca nimeni altcineva nu poate pune mana pe bunurile tale.
In locuinta
Fie ca locuiesti cu parintii sau in propria casa, sunt sanse sa ai o multime de lucruri scumpe in dormitor. Daca esti jefuit, nu va fi prea usor sa inlocuiesti un televizor, un PC sau un sistem stereo. De aceea, trebuie sa faci totul ca sa le protejezi.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa alegi o asigurare de locuinta. In cazul in care locuiesti cu parintii, vei fi acoperit de polita lor, dar daca nu, vei avea nevoie de propria acoperire.
Daca iesi in oras si nu este nimeni care sa ramana acasa, inchide ferestrele si incuie usile. Pare un lucru evident, dar de multe ori esti tentat sa nu incui daca iesi doar pentru cateva minute.
Daca locuiesti intr-un campus universitar, ia-ti toate lucrurile de valoare cu tine cand pleci acasa de sarbatori. Caminele studentesti si salile de resedinta sunt mai susceptibile la intrarile prin efractie, mai ales cand hotii stiu ca nu vei fi acasa.
Afara
Cand te afli pe strada, exista cateva lucruri de retinut care vor reduce sansele de a ti se fura bunurile.
Este mult mai greu pentru un hot de buzunare sa-ti fure portofelul daca il tii intr-un buzunar din fata. Cand ai nevoie sa platesti ceva sau sa folosesti un bancomat, scoate-ti portofelul in ultima secunda si nu mai devreme si nu flutura cu banii. Hotii vor stii ca merita furat.
Daca porti geanta, incearca s-o porti frontal si cu mana pe deschidere, mai ales atunci cand esti intr-un mijloc de transport.
In cele din urma, daca iti place sa asculti muzica in miscare, transporta playerul mp3 intr-un buzunar interior si tine firele castilor ascunse sub haine. Nu numai ca va fi mai greu de vazut, dar va fi si imposibil de furat.
Daca ai bicicleta, pastreaz-o in siguranta in acelasi fel cum ai face cu o masina. Blocheaz-o de fiecare data cand nu o folosesti cu un sistem rigid, scump, sau scoate-i o roata de fiecare data cand o parchezi.
Atunci cand trebuie sa te muti, este foarte usor sa lasi impachetatul pe ultimele zile, iar acest lucru poate sa insemne nervi pierduti si un proces incetinit. Iata o lista de lucruri pe care trebuie sa le bifezi cand te muti intr-un loc nou:
Cu doua luni inainte:
• Sorteaza dintre ce vrei sa iei cu tine si ce trebuie aruncat
• Intereseaza-te de o companie de mutat care sa te ajute in ziua mutarii
• Creeaza-ti un caiet in care sa tii cont de totul: estimari, chitante si un inventar cu obiectele de mutat
• Organizeaza actele scolare ale copiilor daca acestia se vor transfera la alta scoala
Cu 6 saptamani inainte:
• Achizitioneaza lucrurile care te vor ajuta sa te muti: cutii, benzi scotch, markere, containere speciale, etc.
• Consuma lucrurile pe care nu o sa le muti cu tine: mancare inghetata, produse de curatat
• Ia masuratorile necesare in noua casa pentru a te asigura ca mobila ta va incapea
Cu o luna inainte:
• Alege compania care te va ajuta sa te muti si fa toate aranjamentele
• Impacheteaza lucrurile pe care nu o sa le folosesti aceasta luna
• Pune etichete clare pe fiecare cutie, cu detaliile despre lucrurile care vor fi in interior
• Pune lucrurile de valoare precum banii sau bijuteriile intr-o cutie sigura pe care o vei transporta personal la noua casa
• Fa aranjamentele formale pentru schimbarea de adresa
• Anunta institutiile importante de care tii de schimbarea adresei: banci, firme de brokeraj, departamentul de HR al angajatorului, reviste la care esti abonat, asiguratorul si furnizorii de utilitati
Cu doua saptamani inainte:
• Cere o zi libera pentru atunci cand te vei muta
• Confirma aranjamentele facute cu cei care te vor ajuta la mutat
Cu o saptamana inainte:
• Reumple prescriptiile cu medicamentele de care vei avea nevoie
• Fa-ti bagajele personale
Cu cateva zile inainte:
• Dezgheata congelatorul; daca iei frigiderul cu tine, e important sa nu uiti acest detaliu sau sa-l lasi pentru ultima zi
• Verifica inca odata toate detaliile pe care le-ai aranjat cu cei care te vor ajuta sa te muti: adresa ta, instructiunile pentru a ajunge la destinatie, informatiile de contact, etc.
• Pregateste banii de care ai nevoie pentru intreaga operatiune
Ziua mutarii:
• Verifica daca tot inventarul este pus la punct si daca nu ai uitat ceva
• Relaxeaza-te stiind ca ai planificat foarte bine aceasta mutare
Acum ca nu ai pierdut nimic din vedere, poti sa te bucuri de noua ta casa. Nu uita ca noua ta casa este si noua ta responsabilitate, iar pentru asta iti recomandam asigurarea de locuinta UNIQA Asigurari.
Oricine poate crea un buget de uz casnic. Cu toate acestea, pentru a face unul care sa se potriveasca cu nevoile tale, trebuie sa arunci un ochi pe starea finantelor tale si sa iei in considerare moduri de a rezista mai mult cu aceeasi suma de bani. Pentru asta, ti-am pregatit cateva sfaturi pentru a-ti imbunatati bugetul casei:
Analizeaza-ti cheltuielile saptamanal mai degraba decat lunar
Cand vrei sa planifici un buget fezabil, o luna permite prea mult loc pentru erori. Ca alternativa, alege sa bugetezi cheltuielile mai mici o data pe saptamana si lunar numai pentru produse mai mari si facturi. Erorile din bugetele saptamanale pot fi descoperite si corectate rapid. In acest fel, daca depasesti bugetul, poti fi mai atent saptamana urmatoare.
Tine cont de cheltuielile diverse
Un buget bine pregatit va avea sectiuni speciale atat pentru cheltuielile diverse, cat si pentru cele de urgenta. Ambele vor fi disponibile atunci cand ai nevoie de ele, sau pot fi econimisite atunci cand nu au fost folosite.
Nu conta pe bani in plus
Nu te astepta la alte venituri atunci cand iti faci bugetul: rambursare de impozit, bonusuri sau bani de ziua ta. Daca vei primi acei bani, ii poti planifica in consecinta, dar daca nu ii primesti desi sunt pusi in buget, ai putea depasi ce ti-ai propus.
Daca ai dubii, supraestimeaza
Daca trebuie sa iti estimezi banii pe care ii ai la dispozitie, alege calea precautiei si supraestimeaza. Daca iti subestimezi cheltuielile, exista riscul de a depasi bugetul casnic. Pe termen lung, nu readapta bugetul pana cand nu vezi ca ai supraestimat cel putin sase luni.
Fa-ti un plan pentru banii econimisiti si urmeaza-l
Un buget este la fel de bun ca planurile pe care ti le faci cu banii econimisiti. Scopul bugetului nu este numai sa te tina departe de rosu in fiecare luna, ci sa te ajute sa faci economii importante. Fie ca ai de gand sa investesti banii intr-un depozit bancar, o pensie facultativa sau pe piata de valori, tine-te de planul pe care ti-l faci. Daca nu ai intentii serioase cu banii tai economisiti, ai multe sanse sa-i cheltui.
1. Domeniul de aplicare
Portalul MyUNIQA (denumit în continuare „MyUNIQA” sau „portal”) este un serviciu online oferit de UNIQA Asigurări S.A. și UNIQA Asigurări de viață S.A. (denumite în continuare împreună „UNIQA”). MyUNIQA oferă Asiguraților/Contractanților (denumiți în continuare impreună „Clienți”) opțiunea de a utiliza serviciile UNIQA oferite în MyUNIQA pentru a achiziționa produse de asigurare oferite de UNIQA și de a-și gestiona propriul portofoliu de asigurări prin intermediul internetului, ca mijloc de comunicare. În acest scop, UNIQA operează un portal pentru clienți gratuit, individualizat și protejat prin parolă, sub forma unei aplicații bazate pe site-ul web. UNIQA oferă MyUNIQA la propria sa discreție până la o notificare ulterioară, dar își rezervă dreptul de a întrerupe acest serviciu după notificarea prealabilă cu un termen rezonabil de cel puțin 30 de zile. Acești termeni de utilizare nu modifică contractele de asigurare incheiate de clienți cu UNIQA.
Date de identificare:
UNIQA Asigurari S.A., persoana juridica romana, administrata in sistem dualist, autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr. 8 din 23.10.2001, inmatriculată in Registrul Asigurătorilor sub nr. RA-007/2003, avand sediul social in Bucuresti, sector 1, Str. Nicolae Caramfil nr. 25, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/13092/12.08.2004, CUI 1813613/30.11.1992, cod unic de inregistrare 1813613, cod LEI 529900EHBJY3Z79SR41, telefon: (40) 021 212 0882, call center: 0374.400.400, e-mail: info@uniqa.ro.
UNIQA Asigurari de Viata S.A., persoana juridica romana, administrata in sistem dualist, autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiara prin Decizia nr. 289 din 08.04.2010, Inmatriculată in Registrul Asigurătorilor sub nr. RA-003/2003, avand sediul social in Bucuresti, sector 1, Str. Nicolae Caramfil nr. 25, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. J40/23525/1992, CUI 1589754, telefon: (40) 021 313 7993, Call center: 0374 400 410, e-mail: viata@uniqa.ro.
2. Servicii oferite
Prin accesarea portaluluiMyUNIQA, vei putea sa:
Portalul MyUNIQA poate fi, de asemenea, utilizat pentru comunicarea electronică, cu condiția ca acest lucru să fie agreat de Clienti separat cu UNIQA.
Aceste servicii pot fi accesate în MyUNIQA, doar în masura în care sunt puse la dispoziție de UNIQA.
Scopul exact și actual al serviciilor oferite prin intermediul MyUNIQA rezultă din portalul pentru clienți acceptat de site-ul web, precum și din aplicațiile și chatbot-urile MyUNIQA. În ceea ce privește gratuitatea, UNIQA își rezervă dreptul de a modifica cerințele de acces la MyUNIQA, precum și tipul și sfera serviciilor oferite în orice moment și de a nu mai oferi aceste servicii gratuit.
Clientii au dreptul de a denunța unilateral contractul de asigurare incheiat, fără penalități și fără a fi necesară invocarea vreunui motiv, în termen de 14 zile calendaristice (pentru contractele de asigurari generale), cu exceptia asigurarilor obligatorii (exemplu: RCA), pentru care se aplica reglementarile specifice acestei asigurari sau în termen de 30 zile calendaristice (pentru contractele de asigurari de viata); aceste termene incep de la data emiterii politei de asigurare.
3. Autorizația de utilizare
3.1 Utilizatori autorizați (utilizatori)
UNIQA acorda accesul in MyUNIQA doar persoanelor cu varsta peste 18 ani.
Dreptul de utilizare a MyUNIQA este acordat persoanelor care dețin cel puțin un contract de asigurare („Poliță”) în vigoare la UNIQA. Odată cu încetarea ultimei polițe deținute la UNIQA, UNIQA poate bloca accesul utilizatorului la MyUNIQA. Cu toate acestea, UNIQA poate să acorde în continuare utilizatorului dreptul de a folosi MyUNIQA pe durata soluționării dosarelor de daună, precum și în alte situații care au legatură cu un contract de asigurare care a încetat, dar pentru care clientul nu are un drept legal pentru a beneficia de prelungirea dreptului de utilizare.
De asemenea, UNIQA acorda accesul in MyUNIQA persoanelor care au parcurs toate etapele inregistrarii (mentionate in sectiunea 3.2), care nu detin o Polita de asigurare la momentul inregistrarii, dar care isi doresc incheierea unei Polite de asigurare prin intermediul MyUNIQA.
3.2.Înregistrare
Dreptul de utilizare a MyUNIQA necesită acceptarea acestor termeni de utilizare. O altă cerință pentru înregistrarea în MyUNIQA este identificarea Contractantului poliței. Contractantul poliței este obligat să furnizeze informații reale, actuale și complete atunci când se înregistrează și când utilizează ulterior MyUNIQA și să își actualizeze imediat datele și informațiile în cazul în care acestea suferă modificări. Contractantul poliței își asumă riscul unor consecințe negative rezultate din informații incorecte, incomplete sau neactualizate. Utilizarea MyUNIQA de utilizator este posibilă doar după transmiterea de UNIQA a datelor individuale de acces către Contractantul poliței/utilizator și activarea accesului la portal de catre UNIQA. UNIQA își rezervă dreptul de a respinge cererile clienților de acces la portal fără a motiva această decizie.
3.3. Utilizarea exclusivă de către persoane autorizate
Utilizarea portalului și a serviciilor oferite în acesta este permisă numai persoanei căreia i sa acordat accesul în conformitate cu punctele 3.1 și 3.2. Utilizatorul trebuie să-și păstreze datele de acces secrete în conformitate cu punctul 5.1 și să-și protejeze contul de accesul terților. UNIQA va atribui și comunica documentele de asigurare și de daune prin intermediul MyUNIQA persoanei care s-a autentificat in portal prin introducerea datelor de acces sau a contractului de asigurare corespunzător, cu condiția ca UNIQA să nu aibă o cauză justificată de a se îndoi de identitatea utilizatorului. UNIQA nu este obligată să verifice în mod activ că persoana care s-a autentificat in portal este utilizatorul.
3.4. Interzicerea utilizării necorespunzătoare
Utilizatorul se asigură că va folosi datele și informațiile obținute prin MyUNIQA numai în scopuri proprii și într-o manieră care să nu întrerupă, să deterioreze sau să afecteze în alt mod accesul altor utilizatori. În special, utilizatorului îi este interzis să extragă sistematic date și informații, să le tranzacționeze, să le prelucreze comercial sau să permită terților să facă acest lucru. Utilizatorul se obligă să nu utilizeze portalul și serviciile oferite în acesta în scopuri ilegale sau să permită orice utilizare a acestora în astfel de scopuri. În plus, utilizatorul va respecta drepturile de autor și drepturile de proprietate intelectuală atunci când folosește MyUNIQA. Prin urmare, utilizatorul nu poate copia, modifica, utiliza sau reproduce, în totalitate sau parțial, MyUNIQA sau părți din aceasta, fără acordul prealabil scris al UNIQA.
4. Disponibilitatea MyUNIQA
UNIQA depune toate eforturile pentru a permite accesul la MyUNIQA în orice moment. Cu toate acestea, UNIQA nu garantează disponibilitatea fără intreruperi la MyUNIQA sau a anumitor capacități ale serverului. Prin urmare, sunt posibile întreruperi temporare ale conexiunii și de aceea UNIQA nu își asumă nicio răspundere pentru faptul că accesul la portal nu este întotdeauna posibil, în orice moment. În special, UNIQA își rezervă dreptul de a efectua lucrări de întreținere în orice moment.
5. Diligența necesară a utilizatorului
5.1 Confidențialitatea și stocarea datelor de acces personalizate
Utilizatorul trebuie să păstreze secret datele individuale de acces generate în timpul înregistrării în MyUNIQA și să le păstreze în siguranță pentru a evita accesul altor persoane la aceste date. În special, trebuie respectate următoarele cerințe pentru a proteja datele individuale de acces:
5.2 Securitatea sistemului clientului
Utilizatorul trebuie să respecte instrucțiunile de securitate UNIQA, în special în ceea ce privește măsurile de protecție a hardware-ului și software-ului utilizat de acesta (sistemul informatic al clientului). Aceasta include și obligația de a instala actualizările de securitate puse la dispoziție de furnizorii de software.
6. Blocare acces
6.1. În cazul în care datele individuale de acces sunt pierdute sau există suspiciunea că o persoană neautorizată a obținut informații cu privire la datele individuale de acces, utilizatorul este obligat să notifice imediat UNIQA prin telefon (la numarul de telefon 0374.400.400 ) sau pe intermediarul/inspectorul de asigurare cu care colaboreaza, pentru a bloca accesul la MyUNIQA. La primirea notificării, UNIQA va bloca imediat accesul sau îl va suspenda, cu condiția ca solicitantul să facă dovada identității sale.
6.2. UNIQA are dreptul să blocheze accesul utilizatorului la MyUNIQA fără a exista o cerere a utilizatorului dacă există suspiciunea de utilizare neautorizată sau frauduloasă a MyUNIQA ori a datelor individuale de acces sau utilizatorul încalcă acești termeni de utilizare. După mai multe încercări nereușite de acces într-o zi folosind date de acces incorecte, UNIQA va bloca temporar accesul la MyUNIQA. În acest caz, pentru deblocare este necesar să contactați Serviciul clienți UNIQA prin telefon sau în scris.
7. Răspunderea
7.1. Răspunderea utilizatorului
Utilizatorul este răspunzător față de UNIQA pentru toate daunele pe care le-a cauzat din culpă, în special prin ignorarea măsurilor de diligență și de siguranță enumerate în acești termeni de utilizare. Toate consecințele negative ale utilizării necorespunzătoare a MyUNIQA, care rezultă din faptul că utilizatorul oferă datele sale individuale de acces către o terță persoană contrar punctului 5.1 sau un terț dobândește informatii despre datele individuale de acces ca urmare a neglijenței utilizatorului, sunt suportate de utilizator.
7.2. Răspunderea UNIQA pentru MyUNIQA
UNIQA va rambursa utilizatorului toate prejudiciile suferite în caz de erori de transmisie, cu condiția ca UNIQA să fi acționat cel puțin din culpă gravă. Răspunderea pentru neglijență simplă/ușoară este exclusă, cu excepția încălcărilor obligațiilor noastre contractuale principale. Răspunderea UNIQA este exclusă pentru întreruperi, întârzieri, omisiuni sau disfuncționalități de orice fel care pot fi atribuite mijloacelor, rețelelor și/sau furnizorilor de comunicații, precum și pentru interferențe neautorizate în echipamentele tehnice ale UNIQA de către terți.
8. Încărcarea documentelor în MyUNIQA
8.1 Încărcarea documentelor
Utilizatorul poate încărca în portalul MyUNIQA documentele necesare activarii contului de utilizator MyUNIQA (exemplu: cartea de identitate) si cele necesare generarii de oferte si emiterii polițelor de asigurare prin intermediul acestui portal.
8.2 Nu este permisă încarcarea documentelor cu conținut neautorizat
Utilizatorul nu este autorizat să încarce documente cu conținut neautorizat în MyUNIQA. Conținutul neautorizat include documente care încalcă drepturile terților (cum ar fi conținut protejat prin drepturi de autor) și documente cu conținut pornografic, rasist sau dăunător (viruși, viermi, troieni etc.).
8.3 Stocarea documentelor originale, acces la fișiere
Utilizatorul este responsabil pentru stocarea în siguranță a originalelor documentelor încărcate. UNIQA nu datorează niciun acces permanent la fișiere și nu garantează și nu își asumă nicio răspundere pentru pierderea datelor. UNIQA își rezervă dreptul de a solicita utilizatorului să trimită originalele documentelor încărcate, în special în cazul procesării cererilor de daună.
8.4 Ștergere
Utilizatorul are posibilitatea ca documentele încărcate de el să fie actualizate sau șterse în portalul MyUNIQA in vederea asigurarii integritatii datelor transmise in cadrul proceselor descrise la punctele 3.1, 3.2 si pe parcursul procesului de vanzare. UNIQA stochează documentele încărcate pe toată perioada în care este necesar sau este obligatoriu în virtutea legii, de regulă pe o perioadă de până la 10 ani după încetarea polițelor de asigurare.
9. Comunicare electronică
MyUNIQA.ro este un portal destinat exclusiv pentru informații și servicii. Comunicarea contractuala prin mijloace electronice, pentru polițele UNIQA care nu se încheie prin intermediul portalului MyUNIQA, necesită un acord separat al clientului.
10. Modificări ale Condițiilor de utilizare
UNIQA își rezervă dreptul de a face modificări sau completări ale acestor termeni de utilizare, inclusiv cerințele de acces la MyUNIQA, datorate unor modificări ale cerințelor tehnice sau ale cadrului legal. Aceste modificări vor fi notificate utilizatorului în cadrul MyUNIQA. Consimțământul utilizatorului cu privire la modificările condițiilor de utilizare se consideră că a fost dat dacă condițiile de utilizare modificate nu au ca rezultat o situație mai dificilă pentru utilizator și/sau dacă utilizatorul nu se opune în mod expres la modificarea indicată în termen de două luni de la primirea notificării de modificare. În cazul în care utilizatorul nu este de acord cu modificarea, se aplică în continuare termenii de utilizare anteriori. În acest caz, însă, ne rezervăm în mod expres dreptul de a denunța unilateral acordul de utilizare a MyUNIQA.
11. Încetarea acordului de utilizare
Utilizatorul poate denunța unilateral acordul de utilizare a MyUNIQA în orice moment fără a respecta o perioadă de notificare în scris (de exemplu, prin scrisoare sau e-mail la info@uniqa.ro). UNIQA poate denunța unilateral acordul de utilizare a MyUNIQA în orice moment, prin transmiterea utilizatorului unei notificări scrise, cu acordarea unui termen preaviz de o lună. Orice drept legal de denunțare, precum și orice drept de denunțare din alte acorduri rămân neafectate. Dacă există un motiv întemeiat, UNIQA poate rezilia acordul de utilizare a MyUNIQA cu efect imediat.
12. Dezactivarea contului MyUNIQA
Înainte de incetarea utilizării MyUNIQA, inclusiv prin denunțarea unilaterală de către utilizator sau UNIQA, utilizatorul trebuie să se asigure că toate documentele transmise sau incarcate anterior online sunt salvate în timp util pe propriul server sau într-o altă formă și, prin urmare, sunt disponibile utilizatorului offline. Căsuța poștală electronică si documentele stocate in MyUNIQA nu mai sunt disponibile după dezactivarea contului.
13. Informațiile privind protecția datelor
Prelucrarea datelor individuale de utilizator şi a informațiilor comune din MyUNIQA se va face în comun de UNIQA Asigurări S.A. și UNIQA Asigurări de viață S.A. care au calitatea de operatori asociați, conform prevederilor legislației privind protecția datelor cu caracter personal. Pentru datele prelucrate in comun, clientul (persoana vizată) îşi poate exercita drepturile în temeiul legislației privind protecția datelor cu caracter personal cu privire la şi în raport cu fiecare dintre cei operatori asociați. Pentru exercitarea drepturilor, depunerea unei reclamații sau pentru solicitarea de informații privind datele cu caracter personal, clientul (persoana vizată) se poate adresa la urmatoarea adresă unică de contact dpo@uniqa.ro. Informațiile privind prelucrarea datelor cu caracter personal specifică fiecarui operator, respectiv UNIQA Asigurări S.A. și UNIQA Asigurări de viață S.A., pentru prelucrarea în propriile scopuri de prelucrare, pot fi accesate aici.
14. Dispoziții finale
Acestor termeni de utilizare și utilizarii MyUNIQA le este aplicabilă legea din Romania. Legea aplicabilă achiziționării contractelor de asigurare online o constituie prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor la distanță privind serviciile financiare și dispozitiile normelor A.S.F. privind comercializarea electronică. Orice litigii cu privire la acești termeni de utilizare sunt de competența instanțelor de judecată din Romania. Dacă sunteți un consumator cu reședința obișnuită în UE, vă bucurați și de protecția dispozițiilor obligatorii ale legii țării dvs. de reședință.
Această versiune a termenilor de utilizare a portalului MyUNIQA este valabilă din data de 23.05.2021.