Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

Durabilitate

Sustenabilitatea devine o parte tot mai importanta a strategiei corporative a Grupului UNIQA

Am lansat noul program UNIQA de transformare pentru viitor in toamna anului 2020, sub denumirea UNIQA 3.0 „Seeding the Future”. De atunci, am inceput sa lucram pentru a ne alinia la obiectivele stabilite la nivelul intregii companii si la o politica obligatorie privind clima. Obiectivul nostru general este ca UNIQA sa obtina neutralitatea climatica in Austria, pana in 2040 si in regiunea ECE, pana in 2050. Ne angajam sa atingem obiectivul climatic de 1,5 grade Celsius din Acordul de la Paris si suntem membri ai unor asociatii si initiative internationale importante.

In Raportul de sustenabilitate 2023, descriem efectele economice, ecologice si sociale ale activitatilor corporative la nivelul intregului grup, in cursul exercitiului financiar 2023. Raportul de sustenabilitate a fost intocmit in conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI).

Mai multe detalii aici

Declarație privind principalele efecte negative ale deciziilor de investiții asupra factorilor de durabilitate

UNIQA evaluează impactul deciziilor sale de investiții asupra factorilor de sustenabilitate referitori la mediu, societate și angajați, precum și respectarea drepturilor omului, prevenirea corupției și preocupările anti-mită pe care le au sau le pot avea deciziile de investiții luate de companie. Declarația prezintă datele referitoare la principalii factori de impact specifici și descrie abordarea pe care UNIQA o are pentru atenuarea acestor efecte.

Mai multe detalii gasesti la acest link.

Strategie de sustenabilitate

Sustenabilitatea este o componentă centrală a strategiei de transformare UNIQA 3.0 pentru viitor și, prin urmare, reprezintă un factor important în cadrul activităților companiei.

Prin strategia noastră de sustenabilitate:

  • Investim în dezvoltare durabilă, fiind ghidați de criterii ESG recunoscute.

  • Ne adaptăm produsele UNIQA, pas cu pas, la criteriile ESG relevante. Astfel, aceste criterii aduc valoare nu doar pentru clienții noștri, ci generează efecte durabile.

  • Din perspectiva managementului propriei activități, ne asigurăm că avem un impact pozitiv în societate și asupra mediului; facem tot ce stă în puterea noastră pentru a contracara încălzirea globală.

  • Apreciem transparența și suntem verificați în mod constant de către experți externi.

Nu pierdem niciodată din vedere comunitatea și lucrăm împreună cu numeroși parteneri.

Mai multe detalii gasesti la acest link.

Raport de sustenabilitate pentru anul 2022

În Grupul UNIQA, sustenabilitatea devine o parte tot mai importantă a strategiei noastre corporative. În toamna lui 2020, am prezentat noul program de transformare a companiei - UNIQA 3.0 „Seeding The Future”. De atunci, la nivelul tuturor ariilor, am început să ne aliniem la obiectivele de sustenabilitate și ne-am angajat să urmărim direcții clare, legate de protejarea mediului. Scopul nostru primordial este neutralitatea climatică în cadrul UNIQA: până în 2040, în Austria și până în 2050, în regiunea Europa Centrala si de Est. Ne-am asumat să atingem obiectivul de 1,5 grade, prevăzut în Acordul de la Paris privind clima și suntem membri ai unor asociații și inițiative internaționale importante în ceea ce priveste sustenabilitatea.

În Raportul de Sustenabilitate 2022, descriem impactul economic, ecologic și social al activităților noastre corporative la nivelul întregului Grup UNIQA pe parcursul exercițiului financiar 2022. Raportul de Sustenabilitate a fost întocmit în conformitate cu standardele Global Reporting Initiative (GRI).

Mai multe detalii puteti gasi aici.

Responsabilitate sociala

UNIQA Asigurari a donat o linie completa de utilaje de panificatie fundatiei Concordia

Cu ajutorul utilajelor donate de UNIQA Asigurari, tinerii pe care ii are in grija organizatia vor urma cursuri de calificare pentru meseria de brutar si patiser/cofetar in cadrul Scolii de Meserii Concordia.

La sfarsitul acestor cursuri ucenicii pot obtine diplome recunoscute de catre CNFPA (Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor), precum si in Uniunea Europeana. Dupa primirea diplomei, tinerii se pot angaja la orice firma cu activitati in acest domeniu.

Teatrul Vienez de Copii

Strategia si filozofia UNIQA Insurance Group include, printre altele, dezvoltarea unor proiecte speciale de educare si sustinere a noii generatii. Unul dintre aceste proiecte este sponsorizarea Teatrului Vienez de Copii, un proiect de grup, care este implementat si in Romania.

Trupele de teatru din Oradea, Bucuresti si Cluj sunt formate din copii si tineri cu varste intre 6 si 18 ani si sunt coordonate de echipe formate din actori profesionisti care beneficiaza, in munca lor cu tinerii actori, de experienta profesionala a doamnei Sylvia Rotter - Directoarea Das Wiener Kindertheater (asociatia austriaca) si Presedinta Asociatiei Teatrul Vienez de Copii (asociatia romaneasca).

Mai multe detalii puteti gasi pe www.teatrulvienezdecopii.ro

Sporturi sponsorizate de UNIQA

Proiecte sportive: Campionatul European de Handbal EHF Champions League, Turul Ciclist al Sibiului, Bucharest International Marathon si Semi-Maratonul International Bucuresti, Clubul de volei Municipal Tomis, Sport Club Municipal Craiova.

UNIQA Asigurari se implica si in sprijinul si educarea copiilor prin sponsorizarea de competii sportive de minibaschet si fotbal.