Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

11 Iunie, 2020 Blog

Asigurarea de accidente pe bicicleta

Incepand cu secolul 19, bicicleta a devenit un mod de transport vital in viata noastra, iar pana in secolul 21, mai mult de 1 miliard erau in existenta utilizare.

UNIQA ofera mai mult decat o asigurare pentru incidente pe bicicleta. La UNIQA ai asigurare de accidente si raspundere civila pentru biciclisti, pentru a te proteja daca te accidentezi sau daca esti responsabil pentru un incident in trafic.

Incepand cu secolul 19, bicicleta a devenit un mod de transport vital in viata noastra, iar pana in secolul 21, mai mult de 1 miliard erau in utilizare. De la bicicletele de munte la cele de strada, pana la BMX sau bicicletele tandem, utilitatea acestora este inegalabila.

Fie ca folosesti bicicleta pentru sport, fie ca e modul tau de transport catre munca sau chiar pentru ca vrei sa ajuti mediul inconjurator, odata cu placerea pedalatului poti fi expus la incidente in trafic.

Ca pentru orice alt vehicul, preventia si asigurarea sunt esentiale.

De ce sa inchei RCA pentru bicicleta la UNIQA?

Raspunderea civila pentru bicicleta, RCB daca vrei,  poate sa iti ofere protectie financiara in cazul in care esti implicat intr-un accident. Cam o treime din accidentele rutiere din oras implica biciclisti si, din pacate, infrastructura marilor orase din Romania lasa de dorit cand vine vorba de piste pentru biciclisti, delimitari sau marcarea trotuarelor. Daca siguranta biciclistilor si a pietonilor nu poate fi garantata, asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti poate fi solutia.

UNIQA ofera acest pachet pentru a incuraja un comportament prudent si preventiv, dar si responsabil, in trafic, o protectie completa si atunci cand ti se intampla un accident dar si atunci cand cauzezi un accident.

Ce acopera asigurarea de accidente si raspundere pentru biciclisti?

  • Distrugerea sau degradarea unui bun ce apartine altei persoane. Clasica raspundere civila, care te protejeaza daca provoci daune altui vehicul.
  • Vatamarile corporale cauzate altor persoane, chiar si decesul survenit in urma ranilor.
  • Cheltuielile de judecata (facute de catre asigurat sau tertul pagubit), daca este cazul, pentru ca, din pacate, uneori situatiile nu pot fi rezolvate amiabil.
  • Fracturile si costurile unei eventuale spitalizari, pentru fiecare zi de spitalizare sau in cazul unei fracturi vei fi despagubit.
  • Cheltuielile suplimentare, cum ar fi transportul in urma accidentului.
  • Invaliditatea sau decesul celui ce “pedaleaza” pe bicicleta, ca urmare a unui accident.

Acest tip de asigurare acopera doar evenimentele survenite ca urmare a utilizarii bicicletei si poate fi incheiat si cu valabilitate pe teritoriul Uniunii Europene, nu doar in Romania, alegand pachetul de asigurare dedicat

UNIQA promoveaza prudenta si preventia, tocmai de aceea este indicat ca mereu sa porti echipament de protectie, casca (mereu cand pedalezi!) si vesta reflectorizanta (atunci cand este cazul). De asemenea, respecta regulile de circulatie ca orice alt participant la trafic, ca si cum te-ai afla intr-o masina si pastreaza distanta corespunzatoare pentru a evita riscul accidentarii.

Viata in sine e ca mersul pe bicicleta si, pentru a mentine echilibrul, trebuie sa mergi inainte. Pastreaza-ti stabilitatea cu asigurarea de accidente si raspundere civila pentru biciclisti de la UNIQA.