Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

04 Mai, 2020 Blog

Asigurarea de viata - briceagul elvetian

Asigurarea de viata inseamna pretuirea familiei si protejarea acesteia in eventualitatea unui eveniment nefericit

Precum un veritabil briceag al armatei elvetiene, asigurarea de viata poate fi acompaniata de multe alte unelte utile pentru o multime de riscuri care pot fi extrase cand este nevoie de folosul lor.

Ganditi lama pliabila caracteristica ca asigurarea de viata de baza pentru deces, care ii va sustine financiar pe cei dragi tie, in caz ca ti se intampla ceva, iar celelate instrumente de la penseta pana la tirbuson ca asigurarile suplimentare de viata care acopera riscuri variate, de la spitalizare pana la somaj.

Specific unui briceag elvetian este faptul ca desi lama pliabila este mereu prezenta, ca si decesul pentru asigurarea de viata, pot fi adaugate unelte adiacente, preferentiale, care sa ne ajute in viata de zi cu zi.

Facem aceste analogii deoarece cand vine vorba de riscurile la care ne expunem in viata cotidiana deja simtim un fior de anxietate. Cu toate acestea, evitam de multe ori discutiile cu asiguratorii.

Ce acopera asigurarea de viata de baza?

Pe scurt, decesul. Acesta este principalul risc acoperit, insa lasand viziunea macabra la o parte, incheierea unei polite de asigurare de viata inseamna iubire si daruire. O intoarcere brusca la 180 de grade, nu-i asa?

Asigurarea de viata inseamna pretuirea familiei si protejarea acesteia in eventualitatea unui eveniment nefericit. Bineinteles ca absenta ta nu va fi compensata de nicio suma de bani, oricat de mare, insa o consolare poate fi ca mostenirea lasata poate acoperi pierderile financiare produse.

Asigurarea de viata, este o cale simpla si accesibila pentru a oferi protectie financiara celor dragi in cazul in care patesti ceva. Aceasta mai poate acoperi si incapacitatea temporara de munca,  invaliditate permanenta partiala sau totala.

Asigurarea de viata este o achizitie pe termen lung, fiind una dintre cele mai semnificative investitii pe care le poti face, insa fara rezultate imediate.  Este util sa fii informat pentru a decide ce tip de polita de asigurare ti se potriveste cel mai bine tie si familiei tale.

Ce acopera o asigurare de viata suplimentara?

Aici intervine analogia mai sus mentionata. Acest tip de asigurare este o unealta multifatetata care poate acoperi spitalizare, interventii chirurgicale, incapacitate temporara de munca,  fracturi, arsuri, boli grave. In cazul unui eveniment nefericit poti cere asiguratorului plata cheltuielior in baza actelor medicale.

In functie de situatie si de conditiile contractuale, asiguratorul plateste suma asigurata sau un procent in functie de gravitate. Daca ai nevoie de spitalizare, asigurarea de viata compenseaza fiecare zi in care ai fost in incapacitate de munca.

Insa poate fi incheiata si ca o investitie financiara daca include o componenta investitionala, fiind in esenta o modalitate de economisire. Aditional protectiei, in cazul in care patesti ceva, la incheierea perioadei predeterminate a unei asigurari de viata primesti bani.

Si daca nu patesti nimic, parte din sumele acumulate sunt rambursate la finalul contractului. Cunoastem cu totii natura volatila a pensiilor din ziua de azi. Din pacate insa nu putem evita plata catre fondul national de pensii, dar cand vine vorba de asigurarea viitorului financiar, o asigurare de viata cu economisire te poate imputernici ca pe un veritabil Rege-Soare sa declari “Statul sunt eu”.

Inradacinata in cultura noastra este gandirea ca doar oamenii instariti isi permit asigurari de viata si daca ne pierdem locul de munca nu vom putea plati asigurarea de viata, respectiv neplata va duce la pierderea sumei platite pana la acel moment. Unele tipuri de asigurari de viata, cu indeplinirea unor criterii specifice, pot fi transformate in asigurari de viata cu suma asigurata redusa, care asigura un venit la data de sfarsit a politei.

De asemenea, poate include acoperirea de somaj, prin care asiguratorul iti poate plati ratele pentru un credit pe o perioada determinata.

Deseori pornim de la premisa ca nu ne permitem sau suntem prea tineri sa cumparam asigurari de viata. Personalizarea e un factor definitoriu. Asigurarea de viata ofera posibilitatea de a alege frecventa de plata si valoarea primelor in functie de bugetul de care dispui acum si in viitor. Varsta conteaza, bineinteles, si pe masura ce inaintezi in varsta costurile unei asigurari si riscurile pot creste.

Si pentru ca mereu gasim scuze, dupa constientizarea necesitatii unei asigurari de viata ne gandim ca nu avem timp sa punem la punct un plan de asigurare de viata si sa il personalizam dupa stilul nostru. La UNIQA trebuie doar sa iti arati interesul si sa furnizezi cateva detalii, si un reprezentant te va contacta pentru o consultanta.  Asa poti decide daca si ce asigurare de viata e cea mai potrivita, luand o decizie bazata pe informatii furnizate de catre un specialist.

Mereu cand cautam solutia unei probleme, intotdeauna va fi de folos daca stim deja raspunsul: asigurarea de viata, briceagul elvetian!