Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

14 Septembrie, 2020 Blog

Cele mai inedite asigurari

Industria asigurarilor nu e chiar atat de plictisitoare precum pare.

Cand vine vorba despre asigurari, daca ne gandim la varietate, lista se rezuma in principal la cele auto, de sanatate, de viata, cele pentru cladiri sau locuinta si variatii ale acestora. Ce ar mai putea fi?

Industria asigurarilor nu e chiar atat de plictisitoare precum pare.

Mai jos elaboram o lista care cuprinde cele mai interesante polite de asigurari:

  • Asigurarea pentru nunta. Unul dintre cele mai minutios organizate evenimente poate avea costuri imense. O asemenea polita poate acoperi daunele cauzate in ziua nuntii de la anulari neprevazute pana la fenomene meteo sau imbracamintea miresei. Unele companii de asigurari incheie polite chiar si pentru situatia in care unul dintre insuratei se razgandeste asupra casatoriei. Conditii specifice sunt impuse pentru acest tip de asigurare.
  • Asigurarea pentru parti ale corpului. Un fapt bine cunoscut este ca cei faimosi si bogati isi asigura anumite parti ale corpului, in special daca acea parte a corpului i-a facut celebri. Bruce Springsteen si-a asigurat vocea pentru 6 milioane de dolari, Keith Richards si-a asigurat mana cu care canta la chitara pentru 1.6 milioane de dolari, iar Mariah Carey si-a asigurat picioarele pentru un miliard de dolari. Faimos pentru expresia sa faciala, starul rock Gene Simmons din trupa Kiss, si-a asigurat limba pentru 1 milion de dolari.
  • Asigurarea pentru loterie. Lloyd’s of London ofera un pachet de asigurare care protejeaza angajatorul in cazul in care angajatii castiga potul cel mare la o loterie. Nevoia pentru acest tip de asigurare a aparut deoarece unii angajati formeaza adevarate sindicate pentru a achizitiona bilete la loto, marind astfel sansele de castig. Desi greu de crezut, exista un caz precedent in care un angajator a ramas fara 12 angajati dupa ce acestia au castigat la o loterie in Marea Britanie.
  • Asigurarea in cazul nasterilor multiple. Bucuria de a avea un copil aduce dupa sine cheltuieli majore. Acestea pot creste exponential daca vorbim despre gemeni sau tripleti. Pentru a se proteja de impactul financiar, unii viitori parinti pot incheia asigurare in cazul nasterilor multiple. Aceasta polita plateste o suma forfetara in cazul nasterii a doi sau mai multi copii care poate atenua presiunea financiara.
  • Asigurarea satelitilor spatiali. Pentru un operator de sateliti artificiali, cheltuielile cu asigurarea echipamentului este a treia ca marime dupa plata pentru satelit si pentru vehiculul de lansare. Valoarea politei de asigurare poate ajunge la 6 procente din valoarea intregii operatiuni. Considerand ca unele echipamente ating costuri de sute de milioane de dolari, riscul pentru compania de asigurari este semnificativ. Acest tip de asigurare poate acoperi atat zborul cat si perioada in care satelitul se afla in orbita. Unele polite de asigurare pot acoperi chiar si probleme de functionalitate a satelitului.
  • Asigurarea pentru cariera. In cazul in care mai multi posibili factori pot influenta performantele carierei, unele celebritati si-au incheiat asigurari care sa le ofere protectie. Actorii de comedie Abbott si Costello si-au achizitionat asigurare pentru 5 ani in valoare de 250 de mii de dolari pentru protectie, in cazul in care cei doi s-ar fi certat si duo-ul de comedianti s-ar fi despartit. De asemenea, daca jucatorul de fotbal David Beckham ar fi suferit un accident care i-ar fi incheiat cariera, ar fi primit de la asigurator o suma de 151 de milioane de dolari.

Desi aceste tipuri de asigurari sunt nemaiauzite, ele exista datorita riscului de a pierde ceva valoros. Atat timp cat vor aparea riscuri in viata de zi cu zi, cu siguranta vor aparea si noi polite de asigurare care sa protejeze impotriva acelor riscuri.