Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

16 Iulie, 2020 Blog

Cum poate imbunatati situatia actuala lumea in care traim?

Desi majoritatea efectelor pandemiei sunt negative, distantarea sociala si masurile de protectie au adus si imbunatatiri in unele industrii.

Contextul global actual a schimbat aproape orice industrie: de la comert si calatorie, pana la agricultura si ospitalitate, dar si modul in care interactionam si muncim s-a schimbat.

Desi majoritatea efectelor pandemiei sunt negative, distantarea sociala si masurile de protectie au adus si imbunatatiri in unele industrii. Chiar si in era comunicarii, s-a observat o accelerare a nivelului de digitalizare, de la modul in care platim facturile pana la obiceiurile de cumparare.

Pandemia a prezentat o oportunitate pentru industria asigurarilor de a evolua si oferi protectie pentru mai multe situatii:

Asigurarile de orice fel pot deveni mai accesibile

Una din schimbarile actuale arata ca asiguratorii adopta tehnologii noi, asistenti digitali, formulare online si polite digitale pentru incheierea asigurarilor. Clientii pot incheia tot mai multe tipuri de asigurari fara a interactiona cu un agent de asigurari.

Pentru clienti, acest lucru reprezinta un avantaj. Acestia au parte de oferte mai atractive datorita competitiei marite, de un proces de achizitie simplificat si o experienta de cumparare mai buna.

Informatiile personale ar putea fi mai in siguranta decat pana acum

Toate politele de asigurare contin date personale confidentiale si companiile de asigurare trebuie sa garanteze protectia acestora si securitatea online pentru clienti.

In vremuri de criza creste si numarul de atacuri cibernetice, acestea tintind persoane in situatii vulnerabile sau chiar companii de asigurare care proceseaza cantitati masive de informatii. Marile companii de securitate cibernetica ofera chiar polite de asigurari impotriva atacurilor cibernetice.

Politele pot deveni mai personalizate

Pe masura ce se pune accentul pe solutiile online de achizitionare a politelor de asigurare creste si capacitatea asiguratorilor de a oferi solutii personalizate. La nivel international s-au luat in considerare pana si obiceiurile si frecventa conducerii unui automobil pentru asigurarile auto avand in vedere ca numarul de kilometri condusi a scazut considerabil de la inceputul perioadei de criza.

De asemenea, asistentii digitali sunt tot mai proeminenti in comertul online pentru tot mai multe tipuri de asigurari sau pentru desbagubirea daunelor.

Companiile pot beneficia de asigurare special conceputa pentru cazul contactarii SARS CoV-2 (COVID-19) pentru angajati

Entitatile juridice pot achizitiona asigurare de grup pentru angajati pentru a oferi siguranta si protectie in cazul imbolnavirii cu noul Coronavirus (COVID-19). Acesta asigurare oferita de UNIQA Asigurari de viata este dedicata companiilor care doresc sa ofere un beneficiu suplimentar angajatilor, de un real folos in contextul evolutiei ascendente a pandemiei, oferind protectie financiara in cazul producerii riscurilor de deces sau spitalizare ca urmare a contactarii COVID-19.  Protejand echipele de angajati, companiile diminueaza riscurile la care se expun afacerile lor