Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

21 Septembrie, 2020 Blog

Curiozitati despre politele de asigurare

De-a lungul timpului au existat oameni care au incercat sa pacaleasca sistemul pentru a obtine despagubirile din asigurarile incheiate

De la declaratii false pentru a profita de politele de asigurare pentru restaurante, pana la incendirea propriei case sau falsificarea decesului, de-a lungul timpului au existat oameni care au incercat sa pacaleasca sistemul pentru a obtine despagubirile din asigurarile incheiate.

Fraudele din asigurari pot lua multe forme si pot fi atat inventive, cat si macabre:

  • Intre anii 1970 si 1990 in Statele Unite cel putin 50 de cai de curse au fost omorati pentru a obtine banii din asigurari. Fiind animale de valoare in special daca participau la competitii, proprietarii lor incheiau polite de asigurare in caz de accidentare insa deseori caii erau sacrificati doar pentru a obtine banii din polite.
  • In 2002 un barbat din Marea Britanie si-a inscenat propria moarte ajutat de catre sotie pentru a colecta valoarea politei de asigurare de 250.000 de lire sterline. Acestia au fugit ulterior in Panama, insa datorita unor schimbari la aplicarea pentru viza de calatorie, s-a descoperit ca barbatul era in viata. Initial a declarat ca suferea de amnezie, insa in urma investigatiilor cuplul a fost condamnat la 6 ani de inchisoare pentru frauda.
  • In urma scandalurilor intens mediatizate ce implica lanturile de restaurante, au aparut si tot mai multe incercari de fraudare. Restaurantele mari din Statele Unite au deseori polite de asigurare de raspundere civila pentru cazurile in care mancarea este contaminata sau clientii se imbolnavesc.

    O femeie si fiul sau au incercat sa obtina daune din asigurarea restaurantului in valoare de 500.000 de dolari sustinand ca au gasit un soarece in supa. Un juriu i-a condamnat de conspiratie sa comita santaj dupa ce s-a dovedit ca soarecele nu se inecase si nu fusese gatit, ci murise de o fractura.
  • Un castigator la faimoasa emisiune “Vrei sa fii milionar?” a fost condamnat deoarece a raportat fraudulos furt si intrare prin efractie pentru a obtine despagubirea din asigurarea pentru casa. Acelasi om fusese condamnat deoarece trisase la consursul de cunostinte generale, avand un prieten in public care ii dicta raspunsul corect tusind de atatea ori incat sa corespunda cu raspunsul.
  • O profesoara din Malibu le-a promis unor studenti note de trecere in schimbul favorului de a-i incedia masina pentru a obtine despagubirea din asigurare. Singura recompensa primita a fost inchisoarea si pierderea slujbei.
  • Nici obiectele de arta nu au fost ocolite de escrocherii. Un oftalmolog a aranjat ca o pictura de Picasso si una de Monet, sa ii fie furate din locuinta, intr-o incercare de a colecta 17 milioane de dolari din polita de asigurare.
  • Aceste incercari de a obtine despagubirea politei de asigurare pot ajunge in zona ridicolului. Un barbat din Statele Unite a falsificat acte medicale care relatau ca i-a fost amputat un brat in timp ce utiliza un concasor de lemn. Asiguratorul a prins incercarea de fraudare prin contestarea actelor. Aparent a fost destul de greu sa dovedeasca amputarea unui membru cand s-a prezentat cu ambele brate atasate.
  • Un chirurg din Las Vegas a fost condamnat pentru fraudarea asigurarilor medicale care acopereau operatii estetice pentru supravietuitorii cancerului mamar. Acesta completa acte false declarand ca pacientele fusesera bolnave de cancer mamar insa acestea plateau la negru pentru augmentare estetica.