Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

02 Februarie, 2021 Blog

Moduri de a economisi in vacanta

Vacantele copiilor sunt un prilej bun de a calatori impreuna cu intreaga familie si este important sa cunoastem cateva lucruri care ne vor ajuta sa economisim, chiar daca suntem in vacanta.

Modul de a calatori s-a schimbat odata cu situatia globala curenta, asa ca multi dintre noi alegem calatoriile in tara sau mai aproape de casa, unde putem ajunge cu masina. Vacantele copiilor sunt un prilej bun de a calatori impreuna cu intreaga familie si este important sa cunoastem cateva lucruri care ne vor ajuta sa economisim, chiar daca suntem in vacanta:

  1. Impacheteaza intelept

Calatoritul cu masina poate fi intr-adevar o provocare in ceea ce priveste spatiul. Uneori ne lasam tentati de spatiul mare al portbagajului si avem tendinta de a impacheta cat mai multe lucruri, insa cu cat adaugam mai multe lucruri cu atat ne vom simti mai putin confortabil si vom consuma mai mult combustibil. Este important sa luam cu noi doar lucrurile esentiale, pe care stim ca le vom folosi in calatorie.

  1. Asigura-te ca masina se afla in conditii optime

Inainte de a pleca la drum asigura-te ca masina ta se afla in stare buna. Este recomandat, inainte de orice drum lung, sa treceti cu masina pe la service pentru a verifica elementele de baza (baterie, lumini, nivelul de ulei .etc). De asemenea, in cazul in care calatoriti iarna, nu uitati sa puneti anvelopele de iarna. Orice avarie va va intrerupe vacanta si va atrage dupa sine cheltuieli neplanificate.

  1. Calculeaza din timp cheltuielile cu deplasarea

Multe benzinarii practica preturi preferentiale pentru combustibil in timpul weekendului, asa ca este un lucru pe care ar trebui sa il luati in considerare cand calatoriti pe distante lungi. De asemenea, este ideal sa impachetezi gustarile pentru drum de acasa, nu sa le cumperi de la benzinarie.

  1. Creaza un buget din bani lichizi

E foarte usor sa depasim bugetul de vacanta in momentul in care platim cu un card. Folosind bani in loc de plata cu cardul ne face mai atenti sa la cat cheltuim si ce buget ramane disponibil. Un studiu psihologic arata ca avem tendinta sa economisim mai mult cand platim cu bani lichizi, iar cand platim cu un card, avem tendinta sa supraestimam cati bani sunt disponibili in cont.

  1. Planifica din timp

In majoritatea cazurilor daca rezervam cazarea din timp vom obtine o oferta mai buna decat daca asteptam ofertele “last-minute” pentru o reducere substantiala. De asemenea, daca folositi un motor de cautare sau un site in care sunt listate optiunile de cazare veti obtine o oferta mai buna cand contactati direct proprietarul. De cele mai multe ori pensiunile si hotelurile platesc comisioane pentru reclama pe acele site-uri, lucru care se reflecta in pretul pe care il platim in final.

Planificand din timp si luand seama la bugetul alocat, poti economisi si sa te bucuri mai mult de vacanta ta.