Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

28 Septembrie, 2020 Blog

Recorduri mondiale in asigurari

Prin incheirea anumitor polite de asigurare, unii au stabilit recorduri mondiale sau deopotriva, firmele de asigurari au stabilit recorduri prin campanii publicitare sau de promovare.

De-a lungul anilor, furnizorii de asigurari au platit sume imense de bani asiguratilor pentru politele incheiate. De la dezastre naturale pana la asigurari de animale de companie, persoanele asigurate au folosit protectia garantata prin polita de asigurare pentru a-si atenua riscurile financiare in cazul accidentelor sau a dezastrelor.

Prin incheirea anumitor polite de asigurare, unii au stabilit recorduri mondiale sau deopotriva, firmele de asigurari au stabilit recorduri prin campanii publicitare sau de promovare.

Cea mai mare asigurare pentru par. Jucatorul de fotbal american Troy Polamalu si-a asigurat frizura in 2010 la Lloyds of London pentru o suma impresionanta de 1 milion de dolari. Acesta a fost si ambasadorul de brand al unei faimoase marci de sampon. Astfel s-a alaturat altor vedete consemnate pentru asigurarea parului cum ar fi Tom Jones care si-a asigurat parul de pe piept pentru 7 milioane de dolari.

Cele mai multe “like-uri” in 24 de ore. Surprinzator acest record apartine paginii sociale a unei companii de asigurari denumita Farmers Insurance, care a derulat o promotie alaturi de o companie care creeaza jocuri. Au strans peste 2 milioane de aprecieri in 24 de ore de la lansarea campaniei.

Dantura cu cea mai mare asigurare. Am putea presupune ca apartine unei persoane celebre la apogeul carierei. Insa dantura apartinea celebrului presedinte americam George Washington, despre care se zvonea ca avea dinti de lemn. Dintii falsi erau de fapt creati din fildes, dinti de vaca si dintii altor oameni. Proteza dentara a fost asigurata pentru o valoare de 10 milioane de dolari.

Cea mai valoroasa asigurare de viata apartine unui miliardar din Silicon Valley. Asigurarea a fost incheiata de catre SG LLC si despagubirea ar fi de 201 milioane de dolari in cazul decesului.

Cea mai mare valoare asigurata pentru o opera de arta. Nu este surprinzator ca acest record apartine faimoasei picturi Mona Lisa pictata de catre Leonardo da Vinci intre 1503-1507. Asigurarea a fost evaluata la 100 de milioane de dolari pentru momentul in care opera de arta a fost mutata de la Louvre din Paris la Washington si apoi la New York pentru expozitii speciale intre anii 1962 si 1963. Polita nu a fost dusa la bun sfarsit deoarce costul celor mai bune servicii de securitate era mai mic decat costul politei.

O companie de asigurari a stabilit recordul pentru cea mai mare parada de masini clasice MG. Organizata de catre Lancaster Insurance pentru a comemora aniversarea de 30 de ani, parada de 144 de automobile MG a avut loc in 2015 in Northamptonshire.

Cea mai mare despagubire colectiva datorata furtunilor. Anul 2005 a avut unul din cele mai distructive sezoane de uragan, cu vanturi de pana la 300 de km pe ora, un total de 28 de furntuni din care 15 considerate a fi uragane. Aceste furtuni au curmat viata a peste 3.000 de oameni si au cauzat daune de peste 158 de miliarde de dolari. 130 de miliarde de dolari au fost ceruti despagubire in urma distrugerilor, din care 45 de miliarde doar in urma uraganului Katrina.

Cele mai scumpe despagubiri pentru asigurarea animalului de companie. In mod curent nu e neobisnuit ca iubitorii de animale sa isi asigure animalul de companie. Aceste polite sunt achizitionate pentru ca stapanul sa se asigure ca isi permite sa plateasca facturile medicale in cazul in care animalul se raneste sau se imbolnaveste. In 2007 o pisica a avut parte de o operatie de rinichi in valoare de 22.000 de dolari, platita de catre compania de asigurari.

In 2018 un ciobanesc german a fost dus de urgenta la veterinar sub suspiciunea de otravire cu tetanos. Valoarea totala a despagubirii platita de firma de asigurari in urma analizelor efectuate a fost de 46.000 de dolari.

Majoritatea politelor si despagubirilor sunt formate din cereri individuale de la oameni obisnuiti care sunt afectati de un eveniment nefast. De la cutremure la furtuni sau accidente auto, ne putem confrunta cu diverse dificultati. Asigurarile in general sunt facute pentru a ne asigura ca nu suferim din punct de vedere financiar in cazul unui eveniment neprevazut.