Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Comunicate de presa

30 Aprilie, 2024 Comunicate de presa

Goran Ivanišević si Luna Vujović au lansat noua fundatie UNIQA SEE Future - sprijin pentru un viitor mai bun

Cand legenda tenisului Goran Ivanišević si tanara si extrem de talentata stea a tenisului, Luna Vujović, isi unesc fortele si joaca un meci demonstrativ inedit la Zagreb, in Piata Europeana.

Cand legenda tenisului Goran Ivanišević si tanara si extrem de talentata stea a tenisului, Luna Vujović, isi unesc fortele si joaca un meci demonstrativ inedit la Zagreb, in Piata Europeana, anunta o colaborare foarte importanta. Investitia in tinerele talente, intr-un viitor mai frumos si mai bun, se afla in centrul activitatii fundatiei infiintate cu scopul de a oferi sprijin tinerilor care se remarca prin pricepere si talent in sport, cultura si sustenabilitate. Fundatia UNIQA SEE Future va activa in sud-estul Europei: Serbia, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Romania si Muntenegru, iar prima tanara speranta sportiva pe care fundatia o va sprijini - Luna Vujović, castigatoare a Campionatului European de juniori si campioana la Wimbledon la juniori sub 14 ani - a fost prezentata in cadrul unui eveniment de amploare pentru public.

Luna este o sportiva dedicata, care joaca tenis de la varsta de sase ani si recunoaste cat de important este faptul ca are nevoie de sustinere. "Sprijinul parintilor si al familiei este cel mai important, dar este foarte frumos si incurajator sa ai oameni si o organizatie precum UNIQA in spatele tau. Experienta si perspectivele pe care ni le pot transmite mentorii, care au trecut deja prin numeroase provocari in viata, sunt de nepretuit. Nimeni nu te poate pregati pentru ceea ce urmeaza si pentru ceea ce se va intampla, fiecare are propriul drum, dar este motivant sa ii asculti pe ceilalti si ma simt responsabila pentru ca ei cred in mine", a declarat Luna Vujović la lansare.

Oferirea unor conditii mai bune tinerilor pentru ca acestia sa-si maximizeze potentialul si sa-si atinga obiectivele este principiul de baza al noii fundatii: "Prin aceasta miscare, am facut un pas inainte in ceea ce priveste afacerile responsabile din punct de vedere social, participand activ la crearea unui mediu social mai avansat. Scopul fundatiei este de a incuraja comunitatile locale si de a consolida incluziunea prin diverse programe de sprijin, in conformitate cu sloganul "O viata mai buna impreuna", care incurajeaza solidaritatea si cooperarea in vederea atingerii unor obiective comune. Ideea fundatiei a pornit de la misiunea UNIQA, bazat pe imbunatatirea vietii clientilor si a familiilor acestora prin prisma ofertelor si serviciilor inovatoare, dar si prin sustinerea dezvoltarii responsabile a comunitatii", a subliniat Adel Bahtanović, presedintele regiunii UNIQA SEE, cu ocazia prezentarii fundatiei.

Intr-o lume din ce in ce mai complexa si plina de provocari - de la schimbari climatice, dezastre naturale la razboaie si inflatie - increderea si siguranta devin din ce in ce mai importante pentru societate si economie, dar si pentru fiecare individ in parte. Tocmai in acest sens, UNIQA doreste sa detina un rol important prin angajamentul sau social. Fundatia UNIQA SEE Future va fi un catalizator pentru schimbari sociale pozitive, deoarece filantropia corporativa este unul dintre factorii cheie ai dezvoltarii sociale.

Activitatea fundatiei va fi concentrata pe trei directii: sport, cultura si sustenabilitate. Primul talent sportiv pe care fundatia il va sprijini este jucatoarea de tenis Luna Vujović, castigatoare la categoria juniori, la Wimbledon. Vorbim despre una dintre cele mai mari tinere sperante ale tenisului sarbesc, care in 2022 a castigat nu mai putin de patru dintre cele cinci finale Tennis Europe in care a evoluat. In timpul prezentarii fundatiei de la Zagreb, Luna a jucat un meci demonstrativ cu Goran Ivanišević, ambasador al marcii UNIQA. In rolul de mentor, Goran va oferi sprijin multor tinere talente sportive.

"Ma bucur ca, prin aceasta fundatie si prin colaborarea cu UNIQA, pot ajuta tinerii, pentru ca sunt constient de cat de important este sprijinul. Conditiile s-au schimbat foarte mult fata de perioada in care eram la inceputul carierei mele, cand ma bazam pe sprijinul familiei mele. Cand esti tanar, la inceput este foarte important sa te poti baza pe cineva cu experienta si, datorita a tot ceea ce am trecut in viata, ma bucur ca, prin intermediul fundatiei, pot sprijini tinerele talente, indiferent daca sunt implicate in activitati sportive sau in alte domenii", a declarat Goran Ivanišević la lansarea fundatiei.

Sprijinul fundatiei pentru cultura va incepe cu un parteneriat la Festivalul de Film de la Sarajevo, pe care UNIQA il sponsorizeaza pentru al doilea an consecutiv, precum si cu alte proiecte de sustinere a tinerilor artisti. Fundatia UNIQA SEE Future promoveaza, printre altele, filantropia, un stil de viata sanatos, sprijina initiativele axate pe probleme de protectie a mediului si sustenabilitate, afaceri responsabile din punct de vedere social, arta (film, muzica, fotografie, pictura), ocupatii contemporane si tendinte in lumea digitala si numeroase alte domenii care contribuie in mod direct la sprijinirea comunitatilor locale. Acest lucru a fost confirmat si la banchetul de ieri al donatorilor, cu ocazia infiintarii Fundatiei UNIQA SEE Future, la care au participat numeroase personalitati din lumea sportului, a culturii si afacerilor. Licitatia de obiecte sportive valoroase a permis, de asemenea, strangerea de fonduri suplimentare pentru a sprijini tinerele talente din regiune.

Fundatia UNIQA SEE Future se va concentra asupra sustinerii tinerelor talente, pentru ca sunt promotorii schimbarii si au potentialul de a transforma comunitatile locale. Prin intermediul programelor de burse si de mentorat, fundatia va oferi tinerilor resurse si oportunitati pentru a-si perfectiona talentele si a-si realiza intregul potential.

 

Contact PR UNIQA Asigurari

Amelia Laudat

Tel: + 40 721.291.363

E-mail: contact.presa@uniqa.ro