08 Noiembrie, 2023 Comunicate de presa

Noutati la nivelul Directoratului UNIQA Asigurari de Viata

• Remus Lapusan a fost avizat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara in functia Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de Viata. Din iunie 2019 si pana in prezent, acesta a fost Membru al Consiliului de Supraveghere pentru UNIQA in Romania, avand o vasta experienta profesionala la nivelul industriei asigurarilor si in cadrul managementului companiei.
  • Cristina Anculescu, care a detinut anterior pozitia de Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de Viata, a acceptat o noua provocare, fiind promovata in rolul de Head of Talent & Development, din care va coordona, la nivelul intregului Grup UNIQA, initiativele legate managementul talentelor, managementul performantei si dezvoltarii carierei, planul de succesiune, precum si dezvoltarea sustenabila a angajatilor pentru toate tarile unde UNIQA are operatiuni.

Incepand cu luna noiembrie 2023, Remus Lapusan revine in echipa de management UNIQA Asigurari de Viata, in rolul de Membru al Directoratului companiei.

Remus Lapusan s-a alaturat UNIQA in anul 1999, parcurgand un traseu profesional de peste 20 de ani, cu realizari semnificative, care au contribuit la cresterea continua a companiei.

Experienta sa profesionala la UNIQA cuprinde 12 ani din activitate in zona de vanzari, dintre care 8 ani dedicati dezvoltarii activitatii sucursalei din Cluj, pe care a coordonat-o pana in anul 2011. Ulterior, a preluat functiile de Membru al Directoratului UNIQA si CEO al UNIQA Asigurari de Viata, companie ale carei rezultate au avut, in mod constant, un impact semnificativ asupra performantelor UNIQA in Romania. Din iunie 2019 si pana in prezent, Remus Lapusan a fost Membru al Consiliului de Supraveghere pentru UNIQA in Romania.

”UNIQA Asigurari de Viata isi dezvolta activitatea, construind pe increderea de care compania se bucura in randul clientilor, dar si prin continuitatea de la nivelul echipei de management. Avem obiective ambitioase pentru a dezvolta permanent produse si servicii la cele mai inalte standarde de calitate si relevante pentru clientii nostri, iar experienta lui Remus Lapusan, un reputat profesionist in cadrul industriei asigurarilor si in Grupul UNIQA, ne va ajuta sa le realizam cu succes. Revenirea lui in echipa Directoratului companiei va avea o contributie importanta la performantele tot mai bune pe care UNIQA le obtine pe segmentul asigurarilor de viata”, a declarat Mihaela Stroia, CEO – Presedinte Directorat UNIQA Asigurari de Viata.

“UNIQA este un jucator important in piata asigurarilor din Romania, investind constant pentru a oferi solutii de protectie financiara la cele mai inalte standarde de calitate. Activam intr-o industrie cu multe provocari, iar clientii se asteapta sa fim alaturi de ei in momentele dificile, respectandu-ne, de fiecare data, promisiunile. De curand, am lansat catre acestia o noua promisiune, pentru o viata mai buna si un viitor mai sigur. De aceea, este important sa ramanem conectati la realitatea clientilor, la nevoile lor specifice si sa ne asumam rolul de a fi mai mult decat o companie de asigurari. Ne aflam, in acest moment, pe un drum bun, care trebuie continuat prin implicare, incredere, curaj si grija fata de cei din jur. Avem o echipa formata din profesionisti valorosi si, impreuna, vom duce mai departe performantele UNIQA, contribuind la o viata mai buna pentru clienti, parteneri si comunitate”, a precizat Remus Lapusan, Membru Directorat UNIQA Asigurari de Viata.

Tot din luna noiembrie 2023, Cristina Anculescu, pana in prezent Membru al Directoratului UNIQA Asigurari de Viata, a acceptat o noua provocare la nivelul UNIQA Group, asumandu-si rolul de Head of Talent & Development. Din noua pozitie, aceasta va coordona initiativele de digitalizare si imbunatatire a proceselor si standardelor Grupului UNIQA, legate de managementul talentelor, managementul performantei si dezvoltarii carierei si planul de succesiune, pentru a sustine organizatia in a se adapta cat mai rapid la provocarile si schimbarile de ordin exponential care definesc actualul, dar si viitorul mod de lucru din cadrul companiei.

Cristina Anculescu s-a alaturat echipei UNIQA in decembrie 2014, ca Director Resurse Umane, coordonand un amplu proiect de transformare organizationala, dar si numeroase initiative care au sustinut obiectivele strategice ale companiei. Este absolventa de Relatii Economice Internationale in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, a unui Masterat in Managementul Afacerilor Internationale si a unui program de Executive Leadership in cadrul Harvard Business School - Boston.

“Un profesionist cu o vasta experienta in cadrul UNIQA, atat la nivel local, cat si international, Cristina Anculescu se alatura acum echipei de la Viena pentru a coordona, mai departe, proiecte importante la nivelul Grupului. Este o promovare care imi ofera motive de bucurie si mandrie. Parcursul ei profesional de aproape 9 ani la UNIQA Romania transmite un mesaj puternic legat de oportunitatile pe care compania noastra le ofera, intr-un mediu dinamic, unde competentele, pasiunea, implicarea si invatarea continua sunt ingredientele necesare pentru dezvoltarea carierei la cel mai inalt nivel. O felicit pe Cristina, ii multumesc pentru contributia semnificativa pe care a avut-o in cadrul echipei din Romania si ii urez mult succes in noul rol”, a declarat Franz Weiler, Presedinte al Consiliului de Supraveghere UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata.

"Preiau noul rol in cadrul Grupului UNIQA cu multa energie si entuziasm, pentru a ma implica, mai departe, in transformarea si dezvoltarea organizatiei. Noul meu rol imi sustine pasiunea pentru invatarea si adaptarea continua la noile trenduri legate de managementul capitalului uman. Avem o oportunitate uriasa de a imbratisa puterea transformatoare a inteligentei artificiale, pentru a oferi o experienta unica angajatilor, la nivelul intregului grup UNIQA.

Le multumesc colegilor din Romania pentru colaborarea excelenta, increderea si sustinerea neconditionata, cat si pentru tot ceea ce am invatat si am realizat impreuna. Am toata increderea ca echipa de conducere excutiva va continua sa construiasca o cultura organizationala care pune deopotriva clientii si angajatii in centrul tuturor actiunilor UNIQA, iar acest lucru nu este posibil fara valoarea incontestabila, profesionalismul si dedicarea oamenilor nostri”, a precizat Cristina Anculescu, Head of Talent & Development, UNIQA Group.

Prin actuala pozitionare de brand, UNIQA lanseaza promisiunea de a contribui la o viata mai buna, oferind mai mult decat solutii de asigurare, sprijinindu-si clientii sa isi realizeze planurile si sa isi dezvolte afacerile si implicandu-se, totodata, in aspecte importante din cadrul comunitatii.

Noua strategie a companiei pozitioneaza in centrul sau clientii si are ca prioritate cunoasterea nevoilor acestora si generarea de produse si servicii care inseamna mai mult decat protectie financiara si reprezinta solutii inovatoare pentru viata de zi cu zi. Mai mult, sustenabiltatea reprezinta o componenta importanta a strategiei UNIQA, astfel ca organizatia pune accentul pe dezvoltarea de produse si servicii cu impact pozitiv asupra calitatii vietii, pentru un viitor mai bun si mai sigur.

UNIQA are o istorie de aproape 15 ani in piata asigurarilor din Romania si beneficiaza de peste 200 de ani de experienta internationala, ca parte dintr-un grup financiar cu o prezenta puternica la nivel european. Prin modelul de afaceri, compania pozitioneaza in centrul activitatii nevoile clientilor, adresate specific pe segmentele Retail, Bancassurance si Corporate & Affinity, oferind produse si servicii relevante, accesibile si inovatoare, la standarde inalte, cu scopul de a contribui la o viata mai buna impreuna cu clientii, partenerii si comunitatea.

Despre UNIQA Group

UNIQA Group este una dintre companiile de asigurari de top pe pietele sale principale din Austria si Europa Centrala si de Est (ECE). Aproximativ 21.000 de angajati si parteneri de vanzari exclusivi deservesc aproape 16 milioane de clienti din 18 tari. UNIQA este al doilea grup de asigurari ca marime din Austria, cu o cota de piata de aproximativ 21%. In regiunea de dezvoltare ECE, UNIQA este prezenta pe 15 piete: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia si Ucraina. In plus, companiile de asigurari din Elvetia si Liechtenstein fac, de asemenea, parte din UNIQA Group.

Contact UNIQA                                                                                      Bucuresti, 8 noiembrie 2023

Tel: + 40 721.291.363