Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

01 Noiembrie, 2023 Stiri

Asigura-te ca oferi echipei tale beneficiile extrasalariale pe care si le doreste!

Pentru a-si proteja echipele, companiile aleg asigurarile de viata, asigurarile de sanatate si de accidente, pe care le ofera ca beneficii extrasalariale pentru angajati.

Riscurile la care sunt expuse afacerile sunt legate atat de bunuri, cat si de oameni si echipe, iar nevoile sunt variate, in functie de specificul activitatii acestora. Companiile aleg sa isi protejeze afacerile pentru a-si asigura continuitatea si, totodata, acorda o atentie deosebita protectiei angajatilor.

Fie că vorbim de microintreprinderi, IMM-uri sau companii foarte mari, factorul uman este foarte important pentru dezvoltarea activitatii si atingerea obiectivelor propuse.

De aici, preocuparea companiilor de a-si mentine echipele multumite si motivate, avand la dispozitie o varietate de instrumente prin care ofera oamenilor din organizatii beneficii extrasalariale atractive si relevante pentru nevoile si asteptarile lor.

Unul dintre aceste beneficii poate fi asigurarea de grup pentru angajati, ca modalitate de a arata grija fata de cei din echipa, oferindu-le protectie financiara in cazul unor evenimente neprevazute legate de sanatate, care pot afecta activitatea profesionala, dar si viata de acasa, alaturi de familie.

Astfel, pentru protecția echipelor, companiile pot opta pentru asigurarile de viata, asigurarile de sanatate si cele de accidente, oferite ca beneficii extrasalariale. Aceste asigurari ofera companiilor un plus de siguranta pentru a-si dezvolta afacerile si a deveni angajatori atractivi pentru echipele lor, dar si beneficii suplimentare pentru cei pe care doresc sa ii aduca in cadrul organizatiei.  In mod clar, sanatatea reprezinta unul dintre principalele motive de ingrijorare la momentul actual, iar solutiile de protectie oferite de companii pot face diferenta atunci cand candidatii isi aleg angajatorul.

Asigurarile de viata pentru angajati inseamna protectie financiara in cazul cheltuielilor medicale, spitalizarii, interventiilor chirurgicale, invaliditatii, incapacitatii temporare de munca, dar si pentru afectiuni grave sau in cazul nefericit al decesului. De asemenea, asigurarile de sanatate ofera acces la servicii medicale, acoperind costul diagnosticarii si tratamentului asiguratului, necesar in caz de boala sau accident.

In Romania, cea mai mare despagubire acordata anul trecut, in baza unei asigurari de viata, a fost de 1.48 milioane lei. Cele mai mari 5 indemnizatii platite in 2022 prin acest tip de asigurare au insumat 4.6 milioane lei.*

Tot in 2022, aproape 700.000 de romani au accesat servicii medicale prin asigurarile voluntare de sanatate. Practic, in medie, fiecare asigurat a utilizat cel cel putin o data asigurarea de sanatate cumparata fie direct, fie de către angajator.*

In plus, datele existente la nivelul pietei din Romania arata ca asigurarile voluntare de sanatate sunt de 9 ori mai multe decat acum 10 ani.

Totodata, 4 din 10 romani ar accesa servicii medicale intr-un spital de stat, in baza unei asigurari private de sanatate. Principalele motive sunt obtinerea unei a doua opinii medicale (43%), posibilitatea de a alege personalul medical (13%) și accesul la conditii mai bune de spitalizare (11%).**

In zona solutiilor de asigurare adresate companiilor, UNIQA aduce produse inovatoare pentru piata de asigurari din Romania, atat pentru protejarea afacerii, cat si pentru nevoile companiilor de a oferi angajatilor beneficiile extrasalariale pe care acestia si le doresc si de care au nevoie, pentru o viata mai buna si un viitor mai sigur.

Afla care sunt solutiile pe care UNIQA le ofera companiilor pentru a-si proteja angajatii aici.

*Sursa: UNSAR

**Sursa: Barometrul UNSAR – IRES privind “Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania”