Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

23 Noiembrie, 2021 Stiri

Crestere de 11% pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata, conform rezultatelor din primele 9 luni ale anului 2021

Companiile UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au continuat sa isi imbunatateasca rezultatele pe liniile strategice de activitate si in trimestrul al treilea al anului 2021, acestea fiind sustinute, in principal, de vanzarile asigurarilor non-auto si asigurarilor de viata.

Companiile UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au continuat sa isi imbunatateasca rezultatele pe liniile strategice de activitate si in trimestrul al treilea al anului 2021, acestea fiind sustinute, in principal, de vanzarile asigurarilor non-auto si asigurarilor de viata.

Pe segmentul de asigurari non-auto, rezultatele la finalul primelor 9 luni ale acestui an indica o crestere de 9 puncte procentuale fata de acelasi interval de referinta din 2020, principalii contributori fiind asigurarile de locuinta si bunuri, pe segmentul retail si cele de incendiu, pe segmentul corporate.

In ceea ce priveste asigurarile auto, UNIQA urmareste in mod constant obiectivul de reducere a impactului RCA asupra portofoliului, in acord cu strategia de dezvoltare durabila asumata. Cu toate acestea, compania a incheiat primele 9 luni din 2021 cu un nivel al vanzarilor RCA situat peste cel din aceeasi perioada a anului anterior, rezultatul fiind influentat de provocarile si volatilitatea generate de actualul context al pietei pe acest segment.

Totodata, in zona asigurarilor CASCO, UNIQA a continuat sa aplice masuri care sustin dezvoltarea acestei linii de activitate, avand obiective clar orientate catre cresterea calitatii portofoliului. La finalul celui de-al treilea trimestru din 2021, vanzarile pe acest segment s-au situat la un nivel apropiat de cel inregistrat in acelasi interval din 2020.

“Avem o directie strategica constanta, concentrandu-ne pe dezvoltarea segmentelor de asigurari non-auto. Acest aspect este reflectat de rezultatele inregistrate de UNIQA la finalul primelor 9 luni ale acestui an, dar si de actuala structura a portofoliului companiei, in cadrul careia segmentele de asigurari non-auto castiga tot mai mult teren, ajungand, in prezent, la o pondere de aproximativ 50%. UNIQA continua sa isi dezvolte activitatea in mod durabil, bazandu-se pe soliditate financiara, standarde ferme pentru un business responsabil si obiective clare in ceea ce priveste calitatea experientei oferita clientilor si partenerilor”, a declarat Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurari.

Asigurarile de viata au continuat cresterea de doua cifre procentuale in trimestrul trei din 2021, sustinuta, in principal, de segmentul Bancassurance, inregistrand un avans de 44% in ceea ce priveste volumul de vanzari, comparativ cu primele 9 luni din 2020. Produsele de asigurare cu prima unica au avut cea mai importanta contributie la rezultatele UNIQA in zona asigurarilor de viata, cu un volum al vanzarilor aproape dublu fata de cel inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut. Totodata, produsele de asigurare de viata traditionale au sustinut, mai departe, rezultatele companiei, situandu-se, la finalul primelor 9 luni din 2021, cu 14.6% peste nivelul din aceeasi perioada a anului anterior.

“Ne bucuram de o revenire sustinuta a activitatii UNIQA in zona asigurarilor de viata. Am incheiat trimestrul al treilea din 2021 cu rezultate financiare care reflecta, in continuare, o crestere semnificativa, de doua puncte procentuale pe acest segment. Astfel, valorificam tot mai hotarat potentialul de dezvoltare al acestei linii de business. Alaturi de partenerii nostri, dorim sa le oferim clientilor o experinta bazata pe relevanta, simplitate, accesibilitate, precum si un nivel ridicat de calitate in ceea ce priveste atat produsele, dar si serviciile UNIQA”, a precizat Mihaela Stroia, CEO, UNIQA Asigurari de viata.

Rezultatele primelor 9 luni din 2021 indica un volum total al primelor brute subscrise de cele doua companii UNIQA situat la nivelul de 78,2 milioane euro, conform IFRS, in crestere cu 11,3% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

In ceea ce priveste costurile administrative, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au incheiat al treilea trimestru din 2021 cu un punct procentual sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. In acest fel, UNIQA continua sa sustina obiectivul de optimizare a resurselor si proceselor, generand valoare adaugata pentru clientii sai, prin produsele si serviciile oferite.

Top 3 al celor mai importante daune platite de UNIQA in primele 9 luni din 2021 a totalizat despagubiri in valoare de 4,8 milioane euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale / pierdere de profit pentru activitati din industriile de retail, bricolaj, energetica etc..

Profitul net total al celor doua companii UNIQA la finalul primelor 9 luni din 2021 a fost de 3,8 milioane euro, conform IFRS.

 

Consultantul Digital ANA, disponibil acum si pentru statusul dosarelor de dauna

UNIQA a continuat sa dezvolte functionalitatile Consultantului Digital ANA, astfel incat clientii pot afla oricand si in timp real informatii despre statusul dosarelor de dauna, pentru toate produsele de asigurari generale din portofoliul companiei.

Cu ajutorul acestei noi functionalitati a Consultantului Digital ANA, clientii UNIQA vor accesa rapid detaliile in legatura cu stadiul dosarului de dauna, vor sti ce documente si informatii mai sunt necesare pentru solutionarea dosarului de dauna si cum le pot transmite prin intermediul ANA. In continuare, clientii vor putea solicita asistenta si contacta un specialist de daune, in cazul in care acest lucru este necesar.

Detaliile privind statusurile si datele cuprinse in descrierea acestora variaza in functie de tipul de produs pentru care a fost deschis dosarul, precum si in functie de complexitatea acestuia.

In momentul lansarii sale, in anul 2019, cu rolul de Asistent Digital, ANA oferea un proces complet pentru notificarea si solutionarea daunelor CASCO si a celor de locuinta in mod digital.  In 2020, ANA a devenit Consultant Digital in daune pentru toate produsele de asigurari generale din portofoliul UNIQA, activitatea sa extinzandu-se si pe parte de vanzari, facilitand  vanzarea politelor de calatorie. In 2021, ANA a continuat sa isi dezvolte functionalitatile pe parte de daune, oferind asistenta si in cazul daunelor asociate politelor de asigurari de viata.

Astfel, in prezent, Consultantul Digital ANA are capacitatea de a parcurge un proces complet de daune, clientii UNIQA putand notifica in orice moment, de oriunde si utilizand orice dispozitiv (tableta, laptop / desktop, smartphone IOS, Android etc.) daunele pentru ambele companii UNIQA: https://daunerapide.uniqa.ro/ pentru asigurari generale si https://daune-viata.uniqa.ro/ pentru asigurari de viata.

Consultantul Digital ANA continua sa se dezvolte, adaugand valoare experientei clientilor in relatia cu UNIQA prin rapiditate si accesibilitate, oferind o varietate de servicii disponibile online, la un click distanta.

 

Detalii aici

Noi 23, 2021 Stiri

Crestere de 11% pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de...

Companiile UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au continuat sa isi ...

Citeste mai mult
Sep 09, 2021 Stiri

UNIQA este asiguratorul oficial al festivalului UNTOLD 2021...

Ramanem aproape de comunitate, oferind solutii de protectie financiara pent...

Citeste mai mult
Aug 24, 2021 Stiri

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa isi ...

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au incheiat primul semestru din...

Citeste mai mult
Noi 23, 2021 Comunicate de presa

Rezultatele UNIQA in primele 9 luni din 2021...

Crestere de 11% pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata, conform...

Citeste mai mult
Aug 24, 2021 Comunicate de presa

Rezultatele UNIQA in primele 6 luni din 2021...

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa isi dezvolte activi...

Citeste mai mult
Iun 03, 2021 Comunicate de presa

Mihaela Stroia este noul CEO al UNIQA Asigurari de Viata...

Incepand cu luna iunie 2021, Mihaela Stroia preia functia de CEO - Presedin...

Citeste mai mult
Feb 02, 2021 Blog

Moduri de a economisi in vacanta

Vacantele copiilor sunt un prilej bun de a calatori impreuna cu intreaga fa...

Citeste mai mult
Ian 25, 2021 Blog

ANA – Imaginea unui viitor mai bun

Pentru a simplifica interactiunea cu clientii, UNIQA a dezvoltat un consult...

Citeste mai mult
Ian 14, 2021 Blog

Asigurarea CASCO – informatii utile

Desi pare a fi o abreviere a unui tip de asigurare care ar putea cuprinde t...

Citeste mai mult