Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

24 Mai, 2021 Stiri

Evolutie in acord cu strategia pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata in primul trimestru din 2021

Inceputul anului 2021 a marcat o evolutie in acord cu directiile strategiei de dezvoltare durabila pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata. Activitatea de asigurari generale a continuat sa se consolideze pe segmentele profitabile, in timp ce asigurarile de viata au inregistrat o redresare semnificativa de doua cifre procentuale, recuperand din decalajul generat de perioadele anterioare, sub impactul contextului pandemic.

Inceputul anului 2021 a marcat o evolutie in acord cu directiile strategiei de dezvoltare durabila pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata. Activitatea de asigurari generale a continuat sa se consolideze pe segmentele profitabile, in timp ce asigurarile de viata au inregistrat o redresare semnificativa de doua cifre procentuale, recuperand din decalajul generat de perioadele anterioare, sub impactul contextului pandemic. 

In primul trimestru din 2021, rezultatele pe segmentul asigurarilor non-auto indica un avans de 8%, comparativ cu perioada similara a anului anterior, sustinut de asigurarile de locuinta, incendiu si accidente ca principali contributori.

Evolutia segmentului de asigurari auto a pastrat ca repere principale obiectivele de imbunatatire a calitatii portofoliului CASCO si restrangere a ponderii asigurarilor obligatorii de raspundere civila la nivelul portofoliului companiei.

“Avem un start bun in 2021, cu rezultate relevante in directiile strategiei de crestere durabila a activitatii UNIQA. Evolutia companiei in primele trei luni ne arata ca facem pasi importanti catre redresare in zonele impactate de contextul anului trecut si ne bazam pe soliditatea financiara a companiei, care ne permite sa respectam promisiunile fata de clientii si partenerii nostri, de echipa noastra si, nu in ultimul rand, fata de comunitate. Performanta UNIQA este sustinuta, mai departe, de valoarea pe care suntem hotarati sa o aducem in viata clientilor. Ne bazam pe un model de organizare a activitatii cu ajutorul caruia adresam nevoile clientilor, deopotriva oameni si companii, intr-un mod relevant, pentru o experienta de cea mai buna calitate si o calatorie de durata alaturi de UNIQA”, a declarat Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurari.

Imbunatatirea rezultatelor pentru activitatea de asigurari de viata vizeaza, in special, segmentul bancassurance, cu o crestere de 45% a vanzarilor in primele trei luni din 2021, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. Vanzarea produselor traditionale a continuat, de asemenea, sa sustina redresarea pe aceasta linie de activitate, cu un avans de 16% in primul trimestru al anului curent, comparativ cu intervalul similar din 2020.

“Primele luni ale anului au marcat deja o crestere importanta pentru UNIQA pe segmentele asigurarilor de viata si bancassurance, cel mai puternic impactate de efectele pandemiei. Credem ca trendul se va mentine pe toate segmentele de asigurari de viata, in conditiile in care aceste solutii de protectie detin inca o pondere redusa la nivelul pietei, insa beneficiaza de un grad tot mai mare de constientizare cu privire la necesitate in randul clientilor, incurajat de provocarile cu care ne-am confruntat cu totii in perioada crizei sanitare. Este un parcurs de durata, insa, prin grija si o buna intelegere a nevoilor clientilor, vom continua sa fim alaturi de ei cu solutii relevante, simple si accesibile, care ii ajuta sa isi construiasca planurile pentru o viata mai buna”, a precizat Radu Bragarea, Vicepresedinte Directorat UNIQA Asigurari de viata.

Cele doua companii UNIQA au incheiat primul trimestru din 2021 cu un volum total al primelor brute subscrise situat la nivelul de 25,2 milioane euro, conform IFRS, in crestere cu 5,7% fata de rezultatul inregistrat in aceeasi perioada a anului trecut.

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au continuat sa investeasca in calitatea experientei si in valoarea oferita clientilor, incheind primul trimestru din 2021 cu un nivel optimizat al costurilor administrative, situat cu 7,8 puncte procentuale sub cel inregistrat in aceeasi perioada din 2020.

Valoarea totala a daunelor platite de UNIQA in primele trei luni din 2021 s-a ridicat la nivelul de 15,7 milioane euro, cu 19% peste cel inregistrat in perioada similara a anului anterior.

Top 3 al celor mai importante daune platite in primul trimestru din 2021 a totalizat despagubiri in valoare de 4,2 milioane euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale / pierdere de profit si fenomene meteo – furtuna / inundatie, pentru activitati din industriile de bricolaj, energetica si constructii / montaj.

Profitul net total inregistrat de ambele companii UNIQA in primele trei luni din 2021 a fost de 1,9 milioane euro, conform IFRS.

Detalii: https://www.uniqa.ro/comunicate-de-presa/rezultatele-uniqa-primul-trimestru-din-2021

Sep 09, 2021 Stiri

UNIQA este asiguratorul oficial al festivalului UNTOLD 2021...

Ramanem aproape de comunitate, oferind solutii de protectie financiara pent...

Citeste mai mult
Aug 24, 2021 Stiri

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa isi ...

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au incheiat primul semestru din...

Citeste mai mult
Aug 06, 2021 Stiri

UNIQA este asiguratorul oficial al Electric Castle 2021...

UNIQA se bucura sa continue parteneriatul alaturi de Electric Castle ca asi...

Citeste mai mult
Aug 24, 2021 Comunicate de presa

Rezultatele UNIQA in primele 6 luni din 2021...

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa isi dezvolte activi...

Citeste mai mult
Iun 03, 2021 Comunicate de presa

Mihaela Stroia este noul CEO al UNIQA Asigurari de Viata...

Incepand cu luna iunie 2021, Mihaela Stroia preia functia de CEO - Presedin...

Citeste mai mult
Mai 24, 2021 Comunicate de presa

Rezultatele UNIQA in primul trimestru din 2021...

Inceputul anului 2021 a marcat o evolutie in acord cu directiile strategiei...

Citeste mai mult
Feb 02, 2021 Blog

Moduri de a economisi in vacanta

Vacantele copiilor sunt un prilej bun de a calatori impreuna cu intreaga fa...

Citeste mai mult
Ian 25, 2021 Blog

ANA – Imaginea unui viitor mai bun

Pentru a simplifica interactiunea cu clientii, UNIQA a dezvoltat un consult...

Citeste mai mult
Ian 14, 2021 Blog

Asigurarea CASCO – informatii utile

Desi pare a fi o abreviere a unui tip de asigurare care ar putea cuprinde t...

Citeste mai mult