Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

12 Martie, 2024 Stiri

Rezultatele UNIQA la finalul anului 2023

UNIQA a incheiat anul 2023 cu rezultate bune si profitabilitate in crestere, fiind alaturi de clienti, parteneri si comunitate cu solutii prin care contribuie la o viata mai buna impreuna

In 2023, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au raportat prime brute subscrise in valoare totala de 119,5 milioane euro, conform evidentelor statutare, si au incheiat anul cu rezultate financiare in crestere cu 10%, comparativ cu 2022, sustinute, in principal, de dinamica pozitiva a segmentelor de asigurari non-auto si de viata.

Cele doua companii UNIQA au continuat sa isi imbunatateasca profitabilitatea, astfel incat, la finalul anului 2023, au raportat in total un profit statutar inainte de impozitare de 9,3 milioane euro.

Segmentul de asigurari non-auto s-a dezvoltat accelerat, pastrand in atentie nevoile clientilor, si a generat un volum al vanzarilor mai mare cu 24% fata de cel raportat la finalul anului 2022, cu prime brute subscrise in valoare de 58,6 milioane euro.

„In 2023, am continuat un parcurs frumos din perspectiva evolutiei UNIQA, de-a lungul caruia am dezvoltat activitatea companei in mod durabil, aducand solutiile noastre de asigurare aproape de tot mai multi clienti din Romania, atat oameni, cat si companii. Am pastrat in atentie nevoile clientilor, optimizand serviciile si simplificand fluxurile cu ajutorul digitalizarii, pentru o experienta de cea mai buna calitate oferita acestora. Ne bucuram de aprecierea clientilor nostri si consolidam, mai departe, increderea pe care ne-o acorda. Am pasit in 2024, an ce marcheaza 15 ani de cand UNIQA contribuie in mod responsabil la dezvoltarea pietei de asigurari din Romania, cu obiective clare de a ramane un partener relevant, solid si stabil alaturi de clienti, colaboratori si echipa noastra, pentru o viata mai buna impreuna”, a declarat Paul Cazacu, Presedinte Directorat - CEO UNIQA Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor de viata, UNIQA a incheiat anul 2023 cu un volum al primelor brute subscrise in crestere cu 15%, comparativ cu anul anterior, generand vanzari in valoare de 35 milioane de euro, cu o pondere semnificativa in zona asigurarilor traditionale si a celor asociate produselor de creditare.  

“Ne bucuram de rezultatele cu care am incheiat inca un an bun pentru UNIQA din perspectiva asigurarilor de viata si pentru faptul ca suntem alaturi de clientii nostri cu solutii relevante, care ii ajuta sa isi construiasca un viitor mai sigur. Increderea clientilor in produsele si serviciile de la UNIQA ne motiveaza si ne responsabilizeaza, cu atat mai mult, de-a lungul misiunii noastre de a contribui la o viata mai buna impreuna. Dorim sa ramanem conectati la nevoile clientilor, in functie de care adaptam constant produsele si serviciile, pentru a-i ajuta sa aleaga protectia de care au nevoie pentru ei si familiile lor. Credem in rolul nostru de a sustine pasii catre o societate mai rezilienta si mai bine pregatita in fata situatiilor neprevazute si ni-l asumam, bazandu-ne pe competenta si profesionalismul echipei si partenerilor nostri, care actioneaza ca adevarati consultanti pentru clientii UNIQA”, a precizat Mihaela Stroia, Presedinte Directorat - CEO UNIQA Asigurari de Viata.

 

Va invitam sa aflati mai multe detalii din comunicatul de presa, aici.