Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

11 Februarie, 2020 Stiri

UNIQA achizitioneaza companiile AXA din Polonia, Republica Ceha si Slovacia

UNIQA a semnat vineri, 7 februarie, la Paris, acordul de achizitie a trei companii din Grupul AXA in Polonia, Republica Ceha si Slovacia.

UNIQA a semnat vineri, 7 februarie, la Paris, acordul de achizitie a trei companii din Grupul AXA in Polonia, Republica Ceha si Slovacia.

Aceasta achizitie pozitioneaza UNIQA pe locul 5 in Europa Centrala si de Est, aducand numarul clientilor la un nivel de peste 15 milioane. Pe langa extinderea echipei UNIQA cu 2100 de noi angajati si cresterea numarului de clienti cu 5 milioane, achizitia adauga 800 de milioane de euro la volumul de prime subscrise al Grupului.

“AXA se potriveste perfect cu strategia noastra. Cunoastem regiunea, iar oamenii din regiune cunosc brandul UNIQA”, a declarat Andreas Brandstetter. Cu un portofoliu alcatuit din 35% asigurari de viata si 65% asigurari generale, cele trei companii completeaza perfect actualul portofoliu UNIQA. “Am preluat companiile de la un jucator global de incredere, cu un sistem de management situat la cele mai inalte standarde internationale”, a adaugat Andreas Brandstetter.

Formula UNIQA extinsa include 2100 de angajati din cele trei companii, specialisti cu o inalta calificare, care aduc experienta si cunostinte valoroase. “Vom lua toate masurile pentru a integra cu succes aceste talente si valori profesionale in Grup”, a subliniat Wolfgang Kindl. Acest aspect este cu atat mai important cu cat achizitia reprezinta o investitie in dezvoltarea durabila a Grupului UNIQA.

Inainte de achizitia celor trei companii, UNIQA ocupa locul 10 in piata de asigurari din Polonia, cu 1,5 milioane de clienti, locul 6 in Republica Ceha, cu 800 de mii de clienti si locul 4 in Slovacia, cu 500 de mii de clienti. Costul achizitiei este de aproximativ 1 miliard de euro.