Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

21 Octombrie, 2020 Stiri

UNIQA a finalizat achizitia AXA in Europa Centrala si de Est

UNIQA este acum una dintre companiile din Top 5 in Regiunea ECE
5 milioane de noi clienti, cu prime de asigurare de 800 milioane de euro
Strategia de brand unic continua cu succes

La inceputul lunii februarie a.c., UNIQA a anuntat achizitia companiilor AXA din Polonia, Republica Ceha si Slovacia, supusa ulterior aprobarilor oficiale si de reglementare.

Cu o valoare de 1 miliard EUR, este deopotriva cea mai mare achizitie din istoria UNIQA Insurance Group AG (UNIQA) si de la nivelul pietei asigurarilor din Austria pentru Regiunea ECE. Dupa obtinerea aprobarilor necesare, tranzactia a fost incheiata la nivel formal. In ciuda contextului dificil si a restrictiilor de calatorie in vigoare, achizitia a fost finalizata intr-un interval de opt luni.

Consolidarea pozitiei in cadrul pietelor in curs de dezvoltare in Regiunea ECE

Prin aceasta achizitie, UNIQA isi consolideaza pozitia in cadrul pietelor cu un grad ridicat de competitivitate,  in curs de dezvoltare, din Europa Centrala si de Est. Atat in Polonia, cat si in Republica Ceha si Slovacia, UNIQA Group se claseaza acum in Top 5 cele mai importante companii de asigurari si isi dezvolta sustenabil prezenta in piata si vizibilitatea brandului la nivelul intregii Regiunii ECE. Cele 5 milioane de clienti, care aduc un volum de prime de 800 milioane EUR, au crescut numarul total de clienti UNIQA la nivelul de peste 15 milioane.

“De 20 de ani, ne desfasuram cu succes activitatea in Regiunea Europa Centrala si de Est. Pentru noi, pietele in dezvoltare din aceasta zona reprezinta a doua piata de origine. Odata cu achizitia companiilor AXA, afacerile profitabile de retail si mixul echilibrat de produse sustin strategia noastra de crestere pe termen lung. Suntem acum unul dintre asiguratorii de top din Regiunea ECE”, a precizat Andreas Brandstetter, CEO UNIQA Group.

Soliditatea financiara UNIQA – Achizitie fara majorare de capital

Achizitia AXA nu a presupus o majorare de capital, fiind finantata din fondurile proprii ale companiei, precum si din emiterea unei obligatiuni (senior bond) pe 10 ani, cu un volum de 600 milioane EUR. Chiar si dupa realizarea acestei achizitii, UNIQA Group continua sa detina un grad de capitalizare ridicat. Agentia Standard & Poor's a confirmat ratingul “A” pentru UNIQA in ceea ce priveste bonitatea si puterea financiara ale companiei.

Chiar si in contextul crizei COVID-19, in focus raman integrarea rapida si cresterea profitabilitatii

In pofida actualei crize COVID-19 si a faptului ca toate companiile colaboreaza, in prezent, preponderent in mediul digital, focusul ramane pe fuziunea rapida a companiilor locale sub o singura umbrela.

“Integrarea noilor companii va fi finalizata rapid. Am realizat planuri de integrare detaliate pe parcursul ultimelor luni si le vom implementa cat mai repede. In acord cu strategia noastra de brand unic, vom demara procesul de re-branding al noilor companii pe parcursul urmatoarelor luni pentru a putea aduce sub umbrela UNIQA atat clientii, cat si angajatii cat mai curand cu putinta. Ne bucuram, de asemenea, ca, prin aceasta achizitie, aducem o expertiza semnificativa si profesionisti de top pentru intregul Grup UNIQA. Impreuna cu noii nostri colegi, avem un potential suplimentar de crestere la nivelul pietelor si consolidam profitabilitatea UNIQA in regiunea Europa Centrala si de Est”, a comentat Wolfgang Kindl, Membru al Management Board Customer & Market International UNIQA Group.