Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

01 Septembrie, 2020 Blog

Lucruri amuzante despre asigurari

Iata unele din cele mai amuzante intamplari care implica polite de asigurare

Desi industria asigurarilor poate fi uneori anosta este deseori piperata de situatii amuzante sau interesante. Situatiile iesite din comun nu sunt intalnite des in cazul asigurarilor clasice, insa odata cu evolutia si diversificarea industriei, au aparut si circumstante amuzante.

Iata unele din cele mai amuzante intamplari care implica polite de asigurare:

  1. Firma producatoare de whiskey Cutty Stark a oferit in 1971 un milion de lire sterline recompensa celui care prinde monstrul din Loch Ness.

Compania a apelat la firma de asigurari Lloyd’s of London sa acopere polita de asigurare pentru acest concurs. Initial asiguratorul a refuzat, declarand ca riscul este prea mare, insa a revenit asupra deciziei cu o conditie. Daca monstrul ar fi fost capturat, ar fi devenit proprietatea companiei de asigurari.

Avand in vedere ca era imposibil de calculat probabilitatea capturarii monstrului, este raportat ca asiguratorul a setat un pret exorbitant al politei si a facut un profit mare avand in vedere ca monstrul nu a fost gasit.

  1. Nicio companie de asigurari nu doreste sa asigure productiile lui Jackie Chan.

Actorul este faimos pentru faptul ca isi executa singur toate cascadoriile si isi antreneaza propria echipa de cascadori. In cazul unui accident plateste personal cheltuielile medicale si se simte frustrat de faptul ca orice companie de asigurari i-ar cere sa foloseasca metode de precautie excesive.

  1. Starbucks plateste mai mult pentru asigurarile de sanatate ale angajatilor decat pe boabe de cafea.

Intuitia ne-ar face sa credem ca materia prima care determina si obiectul de activitate al unei afaceri ar constitui cheltuiala principala a unei companii. Insa Starbucks cheltuie mai mult cu asigurarile de sanatate ale angajatilor, chiar si pentru cei cu jumatate de norma. Compania a refuzat sa reduca beneficiile anagajatilor chiar si in vremuri de criza.

  1. Asigurarea impotriva mortii cauzate de ras.

Posibil una dintre cele mai amuzante polite de asigurari, cea care ofera protectie in cazul decesului cauzat de prea mult ras isi are originile la inceputul secolului 20. Iubitorii de cinema erau atat de inspaimantati de o moarte cauzata de ras incat isi incheiau polite de asigurari cu faimoasa firma de asigurari Lloyds of London.

Nu ii putem condamna daca ne gandim ca pe atunci activau legende ale comediei ca Charlie Chaplin sau Stan Laurel si Oliver Hardy. Considerand statisticile asupra deceselor cauzate de ras excesiv, cei care au ras cel mai mult au fost companiile de asigurari care au incheiat asemenea polite.

  1. Asigurare in cazul rapirii de catre extraterestrii.

Inca din 1987 polita care ofera protectie in cazul rapirii de catre extraterestrii a fost disponibila in Statele Unite ale Americii. Considerata mai mult o cascadorie de publicitate, polita are un pret infim, de numai 10 dolari, avand in vedere valoarea oferita de pana la 10 milioane de dolari in cazul producerii evenimentului supranatural.

Conditia de baza in constatare este dovada ca asiguratul a fost rapit de extraterestrii si intors pe Pamant. Poate fi si un bun cadou amuzant mai ales pentru prietenii care dezbat un pic prea mult diverse teorii ale conspiratiei. Chiar daca pot dovedi rapirea, o alta conditie impusa de companiile de asigurari este ca plata se va face cate un dolar pe an timp de 10 milioane de ani.

Fie ca acopera o nevoie deja existenta sau o noua idee creaza un nou tip de asigurare, aceasta industrie este in continua dezvoltare iar posibilitatile sunt ingradite doar de limitele imaginatiei.