Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Comunicate de presa

16 Martie, 2020 Comunicate de presa

UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata au decis ca activitatea de la nivelul sediului central sa de desfasoare in regim de munca de acasa

Incepand de luni, 16 martie 2020, activitatea de la nivelul sediului central al UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata se va desfasura in regim de lucru de acasa, pentru a limita riscurile generate de evolutia pandemiei de coronavirus in zona Bucuresti-Ilfov

Incepand de luni, 16 martie 2020, activitatea de la nivelul sediului central al UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata se va desfasura in regim de lucru de acasa, pentru a limita riscurile generate de evolutia pandemiei de coronavirus in zona Bucuresti-Ilfov.

Decizia a fost luata in acord cu masurile impuse pana in prezent de catre autoritati, ce au culminat cu declararea starii de urgenta la nivel national.

Intr-o prima faza, masura vizeaza perioada 16 – 31 martie 2020, urmand a se decide cu privire la prelungirea acesteia, daca situatia o va impune.

In Romania, UNIQA a inceput implementarea masurilor de limitare a riscurilor de infectare cu Coronavirus inca din luna februarie, in baza unui plan de actiune recomandat la nivelul grupului international, care vizeaza toate unitatile teritoriale ale companiei.

In etapa anterioara a planului de masuri, compania a decis implementarea lucrului partial de acasa, in schimburi organizate pentru a asigura continuitate la nivelul proceselor si activitatii din sediul central, cu diminuarea riscului de expunere a angajatilor si clientilor.

“Grija fata de siguranta oamenilor este principiul care sta la baza intregii industrii din care facem parte. Cu atat mai mult, in momentele dificile cu care ne confruntam acum, prioritatea noastra principala este aceea de a actiona cu toata responsabilitatea fata de angajatii, clientii si partenerii nostri pentru a nu pune in pericol in niciun moment starea lor de sanatate. Totodata, am luat masuri pentru adaptarea proceselor interne ale companiei, astfel incat sa ramanem conectati la solicitarile adresate de catre clientii nostri, mentinand o relatie optima cu acestia pe toata perioada in care ne vom desfasura activitatea in regim de lucru de acasa. Stim ca noile conditii pot genera situatii in care nu vom putea reactiona la fel de rapid ca pana acum, insa facem toate eforturile pentru a nu afecta calitatea experientei pe care o oferim clientilor si ne bazam pe toata intelegerea lor. Vom continua sa mentinem o comunicare clara si transparenta in legatura cu aceste aspecte, dar si in ceea ce priveste etapele si masurile pe care le vom adopta, mai departe, in cadrul procesului de gestionare a riscurilor generate de coronavirus, oferind informatii relevante atat pentru angajatii, cat si pentru clientii si partenerii nostri. Suntem increzatori ca avem expertiza adecvata pentru a actiona hotarat si a lua toate deciziile necesare in astfel de situatii” a declarat Paul Cazacu, Vicepresedinte – Director General Adjunct – CFO UNIQA Asigurari, coordonatorul echipei de management de criza din cadrul UNIQA.

In urmatoarea perioada, o parte cat mai mare din interactiunea cu UNIQA va fi migrata catre zona online, clientii avand la dispozitie canale digitale pe care le pot accesa pentru a mentine relatia cu compania.

Astfel, Contact Center UNIQA este disponibil pentru a prelua solicitarile clientilor telefonic, la numarul 0374 400 400, cu program non-stop, precum si la adresa de email info@uniqa.ro.

Activitatea de notificare a daunelor pentru asigurarile CASCO si de locuinta este preluata de catre asistentul digital ANA, disponibil oricand si oriunde pentru clientii UNIQA, la adresa https://daunerapide.uniqa.ro si sustinut de o echipa de specialisti pentru daunele cu un grad de complexitate ridicat.

In cazul daunelor care nu pot fi avizate prin intermediul asistentului digital ANA si sunt anuntate prin Contact Center UNIQA sau notificate online pe site-ul www.uniqa.ro, clientii vor fi contactati telefonic de catre reprezentantii UNIQA pentru a transmite prin email documentele si fotografiile necesare finalizarii procesului de constatare.

In cazul constatarilor deja programate, clientii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte la centrul de constatari sau la sediile UNIQA la care au fost programati, fiind, de asemenea, contactati telefonic de catre reprezentantii UNIQA pentru a transmite prin email documentele si fotografiile necesare efecturarii constatarii.

Totodata, clientii au la dispozitie adresa info@uniqa.ro pentru directionarea in format electronic / scanat a corespondentei transmisa, in mod uzual, in format tiparit.

In ceea ce priveste plata primelor pentru politele de asigurare, clientii au, de asemenea, la dispozitie canale digitale, care le ofera modalitati multiple pentru a rezolva aceasta operatiune de la distanta, rapid si eficient: plata online direct in cadrul paginii UNIQA, la adresa https://www.uniqa.ro/plata-polite-asigurare si prin transfer bancar online, utilizand aplicatiile de Internet Banking sau Mobile Banking.

In urmatoarea perioada, UNIQA va continua sa comunice prin toate canalele companiei masurile dictate de actualul context, ce vizeaza procesele care impacteaza relatia cu clientii si partenerii sai.

Cu o istorie de peste 10 ani in piata asigurarilor din Romania si beneficiind de peste 200 de ani de experienta la nivelul unui Grup international cu o prezenta tot mai puternica la nivel european, UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata continua sa aduca valoare in viata clientilor, concentrandu-si eforturile in trei directii principale: dezvoltarea de produse si servicii relevante, care adreseaza nevoi de asigurare specifice, eficientizarea proceselor si optimizarea costurilor prin digitalizare, precum si investitia in calitatea echipei de profesionisti.

Despre UNIQA

UNIQA Insurance Group opereaza pe piata romaneasca din 2008, oferind toate formele de asigurari de bunuri, de raspundere si de persoane. UNIQA Asigurari se numara printre liderii pietei romanesti de asigurari generale, oferind un portofoliu complet de produse care respecta nevoile clientilor si tendintele pietei. Compania se preocupa permanent si acorda o mare importanta dezvoltarii de produse si de solutii de asigurari integrate, adaptate nevoilor actuale si stilului de viata modern si dinamic. In 2010, UNIQA a inceput operatiunile pe piata asigurarilor de viata, lansand compania UNIQA Asigurari de viata. Cu produse de asigurare de viata mixte, la termen si de grup, dar si cu experienta si know-how-ul UNIQA Insurance Group, compania respecta nevoile fiecarui client in parte, gasind solutiile de asigurare potrivite.

Despre UNIQA Insurance Group

UNIQA Insurance Group, cu sediul central in Austria, este unul dintre cele mai importante si dinamice grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. Cu aproximativ 20.000 de angajati, UNIQA ofera servicii de asigurari pentru 10,1 milioane de clienti in 18 tari. In Austria, UNIQA detine o cota de piata de 22% si a fost desemnata, timp de zece ani, cea mai de incredere companie de asigurari, conform studiului anual al publicatiei Reader’s Digest. Cu UNIQA si Raiffeisen Insurance, Grupul detine doua branduri puternice, care ii ofera o baza solida pentru cresterea viitoare. UNIQA opereaza in 18 tari din Europa Centrala si de Est: Austria, Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Kosovo, Croatia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Ucraina, Ungaria, Elvetia si Liechtenstein.

Contact UNIQA

Bucuresti, 16 martie 2020

PR: Amelia Laudat

Tel: (40) 721.291.363

E-mail: contact.presa@uniqa.ro

Iun 03, 2021 Stiri

Mihaela Stroia este noul CEO al UNIQA Asigurari de Viata...

Incepand cu luna iunie 2021, Mihaela Stroia preia functia de CEO - Presedin...

Citeste mai mult
Mai 24, 2021 Stiri

Evolutie in acord cu strategia pentru UNIQA Asigurari si UNI...

Inceputul anului 2021 a marcat o evolutie in acord cu directiile strategiei...

Citeste mai mult
Apr 08, 2021 Stiri

Valentin Coroiu este noul Vicepresedinte al Directoratului U...

Cu o experienta de douazeci de ani in cadrul echipei UNIQA din Romania, Val...

Citeste mai mult
Iun 03, 2021 Comunicate de presa

Mihaela Stroia este noul CEO al UNIQA Asigurari de Viata...

Incepand cu luna iunie 2021, Mihaela Stroia preia functia de CEO - Presedin...

Citeste mai mult
Mai 24, 2021 Comunicate de presa

Rezultatele UNIQA in primul trimestru din 2021...

Inceputul anului 2021 a marcat o evolutie in acord cu directiile strategiei...

Citeste mai mult
Apr 08, 2021 Comunicate de presa

Valentin Coroiu este noul Vicepresedinte al Directoratului U...

Cu o experienta de douazeci de ani in cadrul echipei UNIQA din Romania, Val...

Citeste mai mult
Feb 02, 2021 Blog

Moduri de a economisi in vacanta

Vacantele copiilor sunt un prilej bun de a calatori impreuna cu intreaga fa...

Citeste mai mult
Ian 25, 2021 Blog

ANA – Imaginea unui viitor mai bun

Pentru a simplifica interactiunea cu clientii, UNIQA a dezvoltat un consult...

Citeste mai mult
Ian 14, 2021 Blog

Asigurarea CASCO – informatii utile

Desi pare a fi o abreviere a unui tip de asigurare care ar putea cuprinde t...

Citeste mai mult