Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

28 Februarie, 2022 Stiri

Rezultatele UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata la finalul anului 2021

Anul 2021 a insemnat pentru UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata transformarea modelului de afaceri si crestere in acord cu strategia de dezvoltare durabila asumata. Rezultatele raportate de UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata la finalul ultimului trimestru din 2021 indica continuitate in ceea ce priveste dezvoltarea activitatii celor doua companii pe liniile strategice, cu un aport semnificativ al asigurarilor non-auto si asigurarilor de viata.

Rezultatele raportate de UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata la finalul ultimului trimestru din 2021 indica continuitate in ceea ce priveste dezvoltarea activitatii celor doua companii pe liniile strategice, cu un aport semnificativ al asigurarilor non-auto si asigurarilor de viata.

Segmentul non-auto a continuat dinamica pozitiva, inregistrand un avans de 10%, potrivit rezultatelor de la finalul anului 2021, comparativ cu anul precedent. Aceasta crestere a fost sustinuta de evolutia vanzarilor de asigurari de locuinta si bunuri, pe segmentul retail si de asigurarile de incendiu si raspunderi, pe segmentul corporate.

In zona asigurarilor auto, ultimul trimestru din 2021 a marcat o etapa importanta pentru planurile UNIQA de a continua sa isi dezvolte activitatea in mod durabil, prin iesirea voluntara de pe segmentul RCA. Decizia a fost adoptata in acord cu strategia asumata de companie, fiind ultimul pas firesc din seria de masuri aplicate constant, pe parcursul ultimilor sase ani, pentru diminuarea ponderii si impactului acestor asigurari asupra portofoliului si rezultatelor. UNIQA a sistat activitatea de distributie a politelor RCA incepand cu data de 6 decembrie 2021, in baza aprobarii deciziei de retragere, la cerere, a autorizatiei pentru practicarea asigurarii obligatorii de raspundere civila auto (RCA), emisa de catre autoritatea de supraveghere

UNIQA isi mentine prezenta pe segmentul auto prin asigurarile facultative de tip CASCO. Compania continua sa aplice masurile asumate prin strategia stabilita pe aceasta linie de asigurari, pastrand in focus cresterea calitatii portofoliului si imbunatatirea experientei si nivelului de servisare oferite clientilor.

Pentru UNIQA, 2021 a fost un an de transformare majora. Am trecut la o noua etapa in evolutia companiei, iar acest lucru s-a vazut la nivelul modului in care ne organizam si gandim strategia, pozitionand clientul in centrul tuturor actiunilor. Noul nostru model de afaceri este organizat pe trei paliere, adresand nevoile specifice fiecarui segment: Retail, Corporate & Affinity si Bancassurance. Am comunicat mai mult cu clientii si am aflat ca apreciaza noua abordare, aspect confirmat si de rezultatele solide pe care le-am realizat in acest an. Am dovedit ca avem o mare capacitate de adaptare, continuand sa ne imbunatatim performantele intr-un mediu volatil, marcat de numeroase provocari, concentrati pe linia strategica pe care ne-am trasat-o. UNIQA urmareste, mai departe, obiectivele de crestere durabila, cu planuri ambitioase pentru dezvoltarea activitatii in 2022 pe segmentele de asigurari non-auto si asigurari de viata. Totodata, dezvoltam programe de asigurare adaptate complexitatii si diversitatii clientilor corporate, precum si parteneriate inovatoare pentru solutii de asigurari de tip affinity. Nu in ultimul rand, facem demersuri pentru dezvoltarea unor noi solutii pe segmentul asigurarilor de garantii si asigurarilor de sanatate de grup. Numitorul comun al actiunilor noastre ramane, cu certitudine, calitatea experientei oferita clientilor si partenerilor nostri”, a declarat Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurari.

Pe segmentul asigurarilor de viata, UNIQA a continuat sa isi consolideze rezultatele, cu un avans de 40% la nivelul primelor brute subscrise raportate pentru 2021, comparativ anul anterior. Compania a raportat cresteri sustinute atat pentru asigurarile de viata destinate produselor de creditare, cat si pentru asigurarile de viata traditionale.

Calitatea produselor si serviciilor oferite de UNIQA pe acest segment a fost recunoscuta prin distinctia “Compania anului, asigurari de viata”, primita la finalul anului 2021, in cadrul Galei Premiilor Revistei Piata Financiara, eveniment de traditie, care premiaza performantele mediului financiar si economic romanesc.

“Suntem alaturi de clientii de asigurari de viata, oferind solutii de protectie financiara integrate, adaptate nevoilor actuale si stilului de viata modern si tot mai dinamic. Perioada deosebita pe care o traversam ne-a aratat, o data in plus, cat de important este sa ramanem conectati la realitatea clientilor nostri, sa fim deschisi catre inovatie si catre gasirea celor mai potrivite modalitati prin care raspundem asteptarilor pe care le au in relatia cu asiguratorii. Reusim acest lucru fiind tot mai aproape de nevoile oamenilor si facand eforturi sustinute in a-i educa cu privire la importanta si necesitatea unei asigurari. Cred ca, prin strategia si actiunile noastre, ne asumam cu toata responsabilitatea acest rol si vom continua sa fim un partener de incredere in piata asigurarilor de viata din Romania”, a precizat Mihaela Stroia, CEO, UNIQA Asigurari de viata.

Volumul total al primelor brute subscrise de cele doua companii UNIQA s-a situat la nivelul de 102,2 milioane euro, conform IFRS, in crestere cu aproape 9% fata de anul precedent.

Profitul net total al celor doua companii UNIQA la finalul ultimului trimestru din 2021 a fost de 5 milioane euro, conform IFRS, in crestere cu 66.2% fata de anul precedent.

 

Stabilitatea financiara a UNIQA, reconfirmata de rezultatele celui mai recent exercitiu de evaluare a activelor si pasivelor din sectorul asigurarilor

Potrivit rezultatelor exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor sectorului asigurarilor din Romania (BSR - Balance Sheet Review), indicatorii de solvabilitate ai UNIQA sunt situati la un nivel semnificativ mai ridicat fata de cerintele de reglementare impuse la nivelul pietei. Totodata, rezultatele evaluarii arata o eficienta adecvata in ceea ce priveste guvernanta si sistemul de control intern din cadrul UNIQA.

„UNIQA continua sa isi consolideze statutul de jucator relevant in piata asigurarilor din Romania, cu o contributie importanta, de peste zece ani, la dezvoltarea acestei industrii. Avem un parcurs clar definit pentru dezvoltarea activitatii in mod durabil, bazandu-ne pe stabilitate financiara si pe capacitatea de a ne onora angajamentele asumate fata de clientii care au ales UNIQA drept partener de incredere in ceea ce priveste solutiile de protectie prin asigurare”, a precizat Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurari.

Evaluarea reflecta situatia pietei asigurarilor la data de 30 iunie 2020, fiind realizata de catre consultanti independenti, cu o metodologie unitara, aprobata impreuna cu reprezentantii Autoritatii de Supraveghere Financiara din Romania (ASF) si ai Autoritatii Europeane de Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA).

 

Detalii: Comunicat de presa