Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Blog

02 Iunie, 2020 Blog

5 Mituri despre asigurari

Exista mituri si despre asigurari si asupra acestui aspect ne vom concentra mai jos.

Miturile in general spun povesti despre zei, fapte marete, eroi bravi sau crearea Universului bazate pe traditie. Exista mituri insa si despre asigurari si asupra acestui aspect ne vom concentra mai jos unde o sa le dezbatem pe cele mai comune:

  1. Daca esti singur si nu ai dependenti, nu are sens sa ai asigurare de viata

Sunt multe motive pentru care o persoana singura poate cumpara o asigurare de viata. Nu doar pentru prezent, ci pentru viitor. Asigurarea de viata e ceva ce faci pentru viitorul “tine”, lucru pentru care iti vei multumi. Si nu numai pentru tine, ci si pentru copiii, familia sau parintii tai daca ei sunt dependenti de tine.

Un considerent macabru ar fi si acoperirea costurile de inmormantare. Stiati ca faimosul actor Morgan Freeman poarta cercei cu diamante in cazul in care i se intampla ceva in calatoriile sale, acestia sa acopere costurile de inmormantare? Multi marinari obisnuiau sa practice acest obicei.

Mai mult decat atat, unele asigurari de viata pot avea ca beneficiar o actiune caritabila la alegerea ta. Un gest de bunavointa care va ramane ca mostenire vesnica.

  1. Daca ai probleme de sanatate nu poti cumpara asigurare de viata

In afara problemelor foarte grave de sanatate, in general poti cumpara o asigurare de viata la termen. Bolile precum diabetul, artrita sau un istoric de boli de inima, pot insemna costuri mai ridicate sau limitarea acoperirilor, insa asta nu face ca o asigurare de viata sa fie total inaccesbila.

  1. O asigurare de viata este foarte scumpa

Cel mai mare neadevar este faptul ca o asigurare de viata este inaccesibil de scumpa. Conform unui studiu, peste 80% din cei intrebati, au supraestimat pretul pentru politele de viata.

Tinerii de pana in 40 de ani au supraestimat costul unei asigurari de viata cu pana la 210% in medie, iar cei pana in 55 de ani au supraestimat costul unei polite cu pana la 120%. Asigurarea de viata trebuie privita ca o investitie, nu o cheltuiala; o protectie financiara pentru tine si familia ta, care te ajuta sa ramai stapan pe situatie in orice situatie.

  1. Daca esti tanar nu are sens sa iti faci o asigurare de viata

Exact contrariul este adevarat. La o varsta mai frageda, atat timp cat ai implinit deja 18 ani, polita de asigurare de sanatate sau de viata este mai ieftina. Aceasta devine o buna unealta financiara pentru economisire, in special daca achizitionezi o asigurare de viata cu acumulare de capital.

Cu cat inaintezi in varsta, cu atat mai probabil poti sa dezvolti probleme de sanatate. Ce e adevarat pentru orice tip de asigurare este ca e bine sa o cumperi atunci cand nu ai nevoie.

  1. Doar capul familiei are nevoie de asigurare de viata

Este optim ca principalul sustinator al familiei sa aiba asigurare de viata, insa toti membrii familiei precum copiii sau persoanele casnice pot beneficia de aceasta, cu sprijinul intretinatorului. Costurile acoperirii “serviciilor” de baza cum ar fi ingrijirea copiilor sau treburile domestice pot fi imense daca persoana care furniza aceste servicii are un accident.

Concluzie:

Spre deosebire de povestile cu zane, miturile nu sunt mereu optimiste. Cand vine vorba de asigurari nici adevarul nu e mereu optimist. Sa fim seriosi, nu multi dintre noi suntem incantati la ideea achizitionarii unui produs care va aduce beneficii atunci cand ceva nefericit ni se intampla. In acelasi ton cu miturile antice putem privi asigurarea de viata ca pe o armura, la care adaugam piese cu scopul de a ne proteja familia si mostenirea. Din nou, orice tip de asigurare trebuie privita ca pe o investitie in noi si viitorul nostru si al familiei, nu ca o cheltuiala.

Daca sensul este si ca o persoana casnica isi poate face o asigurare de viata, atata vreme cat nu are venituri stabile la data contractarii asigurarii, nu este corect, pentru ca nu poate.