Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

22 Martie, 2023 Stiri

Cu 1 leu pe zi, adauga asigurarea pentru locuinta in planul tau de siguranta!

In mod clar, asigurarea de locuinta nu previne evenimentele nedorite, dar este un sprijin financiar binevenit pentru acoperirea pierderilor materiale produse in astfel de situatii.

Dezastrele naturale se intampla independent de vointa noastra, iar efectul acestora genereaza situatii dificile la nivel material si uman.

Cel mai recent raport al Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbari Climatice* arata evolutia ingrijoratoare a schimbarilor climatice la nivel mondial, cu amploare si efecte fara precedent in ultimele cateva secole, accelerate de interventia factorului uman. Consecinta? Fenomene meteo extreme, precum valurile de caldura, precipitatiile abundente, secetele sau ciclonii tropicali.

Impactul dezastrelor naturale reprezinta o preocupare constanta la nivelul industriei asigurarilor si determina companiile care activeaza in acest domeniu sa regandeasca modelele de risc si sa imbunatateasca continuu gradul de rezilienta si viteza de reactie in fata unor astfel de scenarii.

Evenimentele din ultima perioada, fie ca vorbim despre cutremure sau inundatii, readuc in atentie consecintele importante ale dezastrelor naturale, iar tot mai multi dintre noi ne intrebam daca suntem pregatiti sa le gestionam, in cel mai bun mod posibil.  

Avem acces la o varietate de informatii utile, care ne arata cum sa ne construim un plan de siguranta si care sunt pasii importanti de urmat in cazul producerii unui eveniment major: ce sa pregatim din timp, cum sa actionam in momentul in care ne confruntam cu un asemenea scenariu si ce este de facut ulterior, pentru a evalua si stabiliza situatia.

Cum ar fi insa daca, in planul nostru de siguranta, am include si asigurarea pentru locuinta?

In momentul de fata, doar una din cinci locuinte este asigurata in Romania, desi interesul fata de asigurarile de locuinta a crescut semnificativ, ca urmare a evenimentelor seismice din ultima perioada, iar numarul cererilor de oferta s-a triplat, potrivit datelor furnizate de catre UNSAR**.

Cat de utila o asigurare pentru locuinta? Cum te ajuta?

In mod clar, asigurarea de locuinta nu previne dezastrele naturale, dar este un sprijin financiar binevenit pentru acoperirea pierderilor materiale produse asupra locuintei tale de un eveniment neprevazut.

UNIQA este alaturi de clienti, cu atat mai mult acolo unde acestia au nevoie de protectie in cazul producerii dezastrelor naturale(inundatii, cutremure sau alunecari de teren), dar si in cazul unor evenimente ce pot provoca disconfort si dezechilibru financiar (inundatie provocata de catre vecini, refularea apei etc.)

Peste jumatate dintre locuintele asigurate la UNIQA se afla in zonele cu risc seismic ridicat, iar in contextul cutremurelor care au avut loc in luna februarie in Romania, clientii UNIQA au avizat 140 de dosare de dauna si primesc despagubiri pentru locuintele afectate de aceste fenomene.

Pentru a-ti proteja locuinta, poti alege UNICASA, asigurarea completa a casei si bunurilor tale, acoperind o varietate cuprinzatoare de riscuri pentru care esti despagubit de catre UNIQA. De asemenea, asigurarea include raspunderea civila fata de terti, cheltuieli de reparatii, reconditionari si inlocuire a instalatiilor, dar si cheltuieli suplimentare, precum cele pentru repararea incuietorilor si a sistemelor de securitate avariate in urma furtului, cheltuieli de prevenire a unui fenomen asigurat iminent si cheltuieli pentru stingerea sau limitarea unui incendiu.  

In plus, beneficiezi de servicii de asistenta la domiciliu, pentru diferite tipuri de avarii, cum ar fi cele la instalatiile de apa si canalizare, incalzire, electricitate sau daca te confrunti cu anumite pagube produse asupra acoperisului, tamplariei, gemurilor sau usilor exterioare.

UNICASA, asigurarea de locuinta care te costa 1 leu pe zi

Asadar, cat costa o asigurare pentru locuinta de la UNIQA? De exemplu, pentru un apartament de 55 mp, situat intr-un bloc construit in anul 1968 in Bucuresti, asigurat la valoarea de 60.000 euro, prima de asigurare este de 67 euro pe an, platita in rate trimestriale. Trebuie sa stii ca prima de asigurare poate varia, in functie de tipul constructiei, zona seismica si frecventa cu care alegi sa faci plata.

Ai o dauna? Te ajuta ANA, simplu si rapid

Odata ce ai devenit client UNIQA, ai la dispozitie solutii digitale de notificare a daunelor. Consultantul digital ANA este disponibil online, oriunde, oricand, simplu si rapid, pentru toate produsele oferite de UNIQA, deci si pentru asigurarea de locuinta.

Peste 80% dintre daunele notificate digital pentru asigurarile de locuinta sunt preluate, la momentul actual, de catre ANA. Mai mult decat atat, la capatul unui flux digital eficient si intuitiv, consultantul digital ANA se ocupa si de plata despagubirii. Practic, din momentul in care documentele necesare dosarului de dauna pentru asigurarea de locuinta sunt complete, plata se efectueaza in 1 – 2 zile lucratoare. Pe tot acest parcurs, specialistii in daune ofera consiliere si sunt pregatiti sa preia situatiile cu un grad de complexitate ridicat, pentru o analiza mai detaliata si rezolvarea daunei in cel mai scurt timp posibil.

Tot consultantul digital ANA ofera acces permanent la informatii privind etapa de solutionare a dosarelor de dauna si documentele care mai sunt necesare pentru finalizarea acestora. Un serviciu util si relevant, devreme ce peste 70% dintre clientii care avizeaza o dauna la UNIQA aleg sa afle de la ANA detaliile despre stadiul dosarului de dauna.

Asigurarea asigurarii, adica reasigurarea

Mai ales cand este vorba despre riscurile catastrofice, asigurarile sunt, la randul lor... asigurate.  Acest proces se numeste reasigurare, scopul fiind acela de a oferi asiguratorilor capacitatea sa gestioneze riscuri foarte mari, care pot produce pagube foarte mari. Astfel, promisiunile fata de clienti sunt respectate prin plata despagubirilor, iar companiile de asigurari raman solide si stabile, chiar si in mai dificile situatii, precum cele legate de producerea dezastrelor naturale.

UNIQA se bazeaza pe un program de reasigurare complex si eficient pentru gestionarea riscurilor catastrofice, dezvoltat impreuna cu UNIQA Re, unul dintre reasiguratorii internationali de top, recent reconfirmat de catre agentia Standard & Poor’s cu rating „A” in ceea ce priveste soliditatea financiara. Asta inseamna ca UNIQA are alaturi un partener puternic in cazul producerii unor dezastre de proportie, astfel incat tu poti conta pe faptul ca vei fi despagubit prompt si corect pentru daunele produse asupra locuintei si bunurilor tale.

Trebuie sa mai stii ca...

Inainte sa iti iei asigurarea facultativa pentru locuinta, este important sa ai asigurarea obligatorie PAD. Aceasta acopera riscurile generate de producerea dezastrelor naturale – cutremur, inundatii si alunecari de teren, cu o limita a sumei asigurate de 10.000 euro sau 20.000 euro, in functie de tipul locuintei, cu o prima de asigurare de 10 euro, respectiv 20 euro pe an. Daca nu ai deja asigurarea obligatorie a locuintei, o poti achizitiona tot de la UNIQA, odata cu asigurarea facultativa UNICASA.

#UNIQA #ProtectieMaximaPentruLocuintaTa #OViataMaiBunaImpreuna

Surse:

*Raport al Comisiei Interguvernamentale pentru Schimbari Climatice

**Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania