Se incarca...

Mergi la conţinutul principal

UNIQA Stiri

01 Februarie, 2024 Stiri

Grupul UNIQA lanseaza HUB-ul pentru programe internationale

HUB-ul pentru Programe Internationale din Polonia va fi un centru de competente pentru 15 tari din Europa Centrala si de Est in care asiguratorul este prezent. Scopul sau este de a standardiza oferta companiilor multinationale care isi asigura operatiunile in cadrul programelor internationale si de a valorifica experienta de lunga durata a UNIQA Polonia in acest domeniu.

UNIQA IP HUB a fost infiintat pentru companiile din Europa Centrala si de Est (unde este prezent si Grupul UNIQA), care, datorita operatiunilor lor transfrontaliere, necesita acoperire de asigurare nu numai pentru afacerile lor interne, ci si pentru riscurile asociate cu operatiuni internationale. Programele internationale vor fi oferite de catre UNIQA Polonia, ca raspuns la solicitarile de propuneri primite de la companiile locale UNIQA si de la brokerii colaboratori ai acestora.

"Apreciem foarte mult cooperarea cu colegii de la UNIQA Polonia si suntem convinsi ca aceasta abordare la nivel de grup va fi tot mai benefica pentru clientii nostri. Prin solutia pe care o propunem, compania-mama gestioneaza programul international in numele intregului grup, ceea ce este mult mai facil decat abordarea separata a asigurarilor, pentru fiecare filiala. Aceasta solutie permite un control mai bun al riscurilor si asigura un standard uniform de protectie pentru toate companiile din grup. Important este ca fiecare filiala poate incorpora cerinte locale in acoperirea oferita de asigurare, de obicei influentate de legislatia si practica locala. IP HUB faciliteaza, de asemenea, coordonarea solutionarii daunelor in cazul lanturilor de aprovizionare internationale, precum si respectarea obligatiilor fiscale si legale din domeniul asigurarilor, in toate tarile in care compania isi desfasoara activitatea", explica Ramona Bernic, Membru al Directoratului responsabil pentru ariile Corporate & Affinity, UNIQA Asigurari.

Programele internationale sunt negociate individual si adaptate nevoilor clientului, luand in considerare specificul operatiunilor acestora, valorile activelor, teritoriile, structurile, precum si reglementarile legale din fiecare tara.

In prezent, UNIQA Polonia asigura aproximativ 90.000 de intreprinderi mici, mijlocii si mari si colaboreaza cu aproape 900 de brokeri de asigurari din Polonia. Compania este lider in asigurari pentru locuinte, precum si al doilea cel mai mare furnizor de garantii de asigurare. UNIQA Polonia preia aproximativ 155.000 de cereri de despagubiri anual pentru asigurarile de afaceri si locuinte. Potrivit unui sondaj din 2022, brokerii apreciaza foarte mult colaborarea lor cu UNIQA Polonia pentru imbunatatirea continua a nivelului de servicii, abordarea individualizata, parteneriatul de afaceri si pentru transparenta.

 

Detalii aici